Nissano 0 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2008 Witam, Chcę uruchomić serwer poczty (jeszcze nie wiem który) na slacku 10. Na serwerze mam kilka domen (skonfigurowane vhosts). Chciałbym mieć możliwość udostępniania konto pocztowych w systemie nazewnictwa: user@domena.pl user@domena2.eu user@domain.com Oczywiście domeny które wymieniłem w w/w adresach są podpięte pod mój serwer. Czy muszę wykonać jakieś dodatkowe operacje czy konfiguracje na serwerze aby otrzymać taki efekt ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2008 Czy muszę wykonać jakieś dodatkowe operacje czy konfiguracje na serwerze aby otrzymać taki efekt ?Tak lub nie. Zależy jaki efekt chcesz osiągnąć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nissano 0 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2008 Możliwości utworzenia skrzynek w systemie nazewnictwa w/w . Dodatkowo chce aby user@domena.com user@domena.eu były zupełnie różnymi kontami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2008 były zupełnie różnymi kontami....o to mi głównie chodziło W takim razie odp. na poprzednie pytanie brzmi tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nissano 0 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2008 Więc co muszę dodatkowego wykonać , skonfigurować, zainstalować oprócz standardowej instalacji i konfiguracji ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Październik 8, 2008 zrobić virtualne konta mail, zrobić W oparciu o mysql najlepiej to wychodzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2008 W oparciu o mysql najlepiej to wychodzi.LDAP > * Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach