jajcarz 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2005 witam. Potrzebuje serwer ze słabym prockiem, 512ram, i transfer minimum 1500gb / msc. Może to byc USA Łącze minimum 20mbit Ew dedykowane łącze 15-30mbit Może ktoś coś polecić? Bede wdzięczny. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alpin19 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2005 Chcesz serwer z limitem transferu na poziomie 1,5 Tb ? 30 Mb łącze ? Dziwne, ale takiego serwera dedykowanego jeszcze nie spotkałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ertcap 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2005 Potrzebuje serwer ze słabym prockiem, 512ram, i transfer minimum 1500gb / msc. Może to byc USAŁącze minimum 20mbit Ew dedykowane łącze 15-30mbit leaseweb.com (jakosc wysoka, totalny selfmanaged, ceny srednie), ctn1.com (duze lacza w niskiej cenie), ovh.pl (jw.) , layeredtech.com (usa). pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jajcarz 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2005 Witam! Potrzebuje serwer, na którym mam możliwośc wykorzystania 30-50mbit bez limitów transferu. Może to byc jakieś współdzieolne łącze, byle by była możliwość wyciągnięcia 30-50mbit. Najlepiej jak to byłby VPS. Jeżeli nie VPS to dedyk. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adx 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2005 Witam! Potrzebuje serwer, na którym mam możliwośc wykorzystania 30-50mbit bez limitów transferu. Może to byc jakieś współdzieolne łącze, byle by była możliwość wyciągnięcia 30-50mbit. Najtańsza opcja - kupić jakiś stary sprzęt za parę setek i kolokować w ctn1.com (dostajesz prywatne 30mbps za 99$/mc). Jak potrzebujesz dobrego sprzętu, możesz skorzystać z ich oferty serwerów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jajcarz 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2005 Tak pojade do serwerowni we Francji zawieźć kompa :] a może wyśle pocztą ? Kolokacja mnie raczej nie pasi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Duch 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2005 Weź sobie w OVH. Masz ustalone pasmo, nie ma limitów ruchu w GB, limituje go poprostu pasmo (czyli max. przepływność łącza). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adx 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2005 Tak pojade do serwerowni we Francji zawieźć kompa :] a może wyśle pocztą ? Oczywiście, że części wysyłasz zapakowane, ewentualnie dogadujesz się z Francuzami, żeby na miejscu kupili. Myślę, że wysłanie paczki (a "nawet" za granicę) nie jest największym problemem, z jakim borykają się dorośli ludzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jajcarz 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2005 hehe... Może to nie problem ale jakoś mi nie pasi kolokacja... pozatym serwerownia jest troche leniwa mysle, zeby kupować mi kompa bo ich o to prosze... jeden klient mniej / jeden więcej... lda takich serwerowni to co to za różnica Mysle, że z kolokacją wiąże się wiele więcej problemów niz te co tutaj tak ładnie opisałes Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gb 12 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2005 jajcarz, jak zatem wytlumaczysz ze wszystkie wieksze projekty internetowe w Polsce oraz zagranica korzystaja wlasnie z kolokacji, a nie z serwerow dedykowanych ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szajbon 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2005 bo mają swoich transporterów ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ece 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2005 bo mają swoich transporterów ?Raczej dlatego, ze nie zajmuja sie tym dzieci, ktore portafia myslec co najwyzej w kategoriach 3-cyfrowych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jajcarz 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2005 Ece - ale Ty zawsze jestes zgryźliwy... sam masz dzieciaka w obrazku <lol> Gdybym byl dzieckiem to bym nie brał serwera . Myślisz, że jedne z WIĘKSZYCH LUB ŚREDNICH firm hostingowych kolokują swoje serwery? Prawie wszyscy jadą na dedykach! Jak ece masz coś co Ci leży na mózgu to idź do psychologa - może uda sie to wyleczyć (widzialem Twoje wypowiedzi na różne tematy... wszystkie to krytyka i niezadowolenie...) Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szajbon 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2005 Jak by ECE użył swojej inteligencji to by wyczuł, że to co napisałem o transporterach to był żart ... Częściowo zgadzam się z jajcarzem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gb 12 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2005 jajcarz, moglbys podac liste wiekszych i srednich firm hostingowych w Polsce ktore "jada na dedykach" ? Z moich informacji wynika ze jest wrecz przeciwnie, ale moge sie mylic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ertcap 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2005 Myślisz, że jedne z WIĘKSZYCH LUB ŚREDNICH firm hostingowych kolokują swoje serwery? Prawie wszyscy jadą na dedykach! Na pierwsze 40 firm z top100 z jakies 7 "jedzie na dedykach". To sa wg. Ciebie "prawie wszyscy"? Proponuje zabierac glos tylko w tematach gdzie sie ma jakas wiedze. pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jurdziol 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2005 A czasem firmy, ktore prowadza srednie serwisy maja juz wlasne serwery.... A co dopiero conajmniej srednie firmy hostingowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ece 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2005 Ece - ale Ty zawsze jestes zgryźliwy... sam masz dzieciaka w obrazku <lol>Co ma zgryzliwosc do mojego avatara?Jak ece masz coś co Ci leży na mózgu to idź do psychologa - może uda sie to wyleczyć (widzialem Twoje wypowiedzi na różne tematy... wszystkie to krytyka i niezadowolenie...)Moze jestes jednym z tych niedorowinietych hostingowo ktorym powiedzialem pare "cieplych slowi" i probujesz sie odgryzc... Mniejsza o to zreszta.Jak by ECE użył swojej inteligencji to by wyczuł, że to co napisałem o transporterach to był żart Język ... Częściowo zgadzam się z jajcarzem...Jesli ktos ma domene shoutcast.com.pl, na stronie pisze o firmie BUBBEL, a podaje dane Tales sp. z o.o. sprzedajacej baterie... To jest faktycznie zart i to calkiem zabawny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szajbon 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2005 Ece - Czytaj dział "O NAS" - Kto czyta nie błądzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach