krk 2 Zgłoś post Napisano Październik 5, 2008 Witam mam pytanie który serwer lepszy Hentzne DS 3000 czy OVH 2XL No i która serwerownia lepsza, i gdzie są mniejsze pingi. P.S uprzedzam pytania serwer potrzebny do celów prywatnych ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Październik 5, 2008 Konfiguracja podobna. Pingi lepsze do Hetznera powinny być, bo to Niemcy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Październik 5, 2008 mam i tu i tu, hetznera używam do hostingu www, dość długo, jest ok. w ovh mam serwer shoutcast, krótko, jak na razie ok, pingi mniejsze do hetznera przynajmniej u mnie, ale to niewidoczna gołym okiem różnica. jeżeli do celów prywatnych to bierz tańszego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Październik 5, 2008 Weź też pod uwagę support + długość umowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gość8 0 Zgłoś post Napisano Październik 5, 2008 W Hetznerze jest 1+5 IP, a w OVH tylko 1+1 i nie widzę opcji dokupienia. Orientuje się ktoś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exa 0 Zgłoś post Napisano Październik 5, 2008 W Hetznerze jest 1+5 IP, a w OVH tylko 1+1 i nie widzę opcji dokupienia. Orientuje się ktoś? OVH nie daje możliwości dokupienia IP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Październik 5, 2008 OVH nie daje możliwości dokupienia IP. w OVH mozna miec nawet 64 IP w najdrozszym serwerze. w najtanszym mozna miec 5: 1+4 failover Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exa 0 Zgłoś post Napisano Październik 5, 2008 w OVH mozna miec nawet 64 IP w najdrozszym serwerze. w najtanszym mozna miec 5: 1+4 failover Ed Pytanie było o 2XL. Przy kimsufi jest tylko 1 IP + 1 Failover za dopłatą 20/mc za pakiet Gold. Więcej IP nie dokupisz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gość8 0 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2008 Więc podsumowując: - OVH jest o parę złotych droższe (lub tańsze, ale trzeba wykupić z góry na jakiś okres) - OVH ma gorsze pingi - OVH ma mniej IP i nie da się dokupić więcej (dla mnie ważne) - OVH, z tego, co wyczytałem, lubi zrywać umowy za byle powód Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Październik 6, 2008 w OVH mozna miec nawet 64 IP w najdrozszym serwerze. w najtanszym mozna miec 5: 1+4 failover Ed Email z OVH: Niestety nie ma możliwości dokupienia dodatkowych adresów ip. w żadnym z serwerów... Bierz hetznera tylko coś z 4 Gb ram bo te kości 133 lub 333 mhz trochę słabe pod większe obciążenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
internecik 4 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2008 Więc podsumowując: - OVH jest o parę złotych droższe (lub tańsze, ale trzeba wykupić z góry na jakiś okres) - OVH ma gorsze pingi - OVH ma mniej IP i nie da się dokupić więcej (dla mnie ważne) - OVH, z tego, co wyczytałem, lubi zrywać umowy za byle powód Dodaj do tego jeszcze: - OVH umowa miesięczna (w przeciwieństwie do niektórych firm gdzie dedyka bierzesz na 3 lata) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2008 @internecik w hetzner'ze też masz umowę m-c więc co ten post wnosi do tematu skoro porównanie dotyczy dwóch określonych DC? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2008 Z tej dwójki poleciłbym mimo wszystko Hetznera - mniej przypomina fabrykę, bardziej serwerownie.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2008 Zdecydowanie Hetzner - z budżetowych DC wydaje się być najmniej problematyczny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2008 a jeśli chodzi o parametry to który jest lepszy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach