DawPi 49 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2010 Nie fantazjuj , domena jest warta wiele , pytanie tylko jaka sumę jest w stanie zaoferować google , bądź konkurencja Widać, że pojęcia o domenach nie masz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raffuss 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2010 Widać, że pojęcia o domenach nie masz. Nie tyle o domenach co o rynku.. domena jest warta tyle ile rynek jest w stanie za nią zapłacić.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DawPi 49 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2010 Ok ok, tylko jeśli tę domenę kupi konkurencja G, i pewnie wykorzysta w sposób wskazujący na działanie na szkodę G, to proces, który G przegrał kilka lat temu będzie mógł wygrać z palcem w d****. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raffuss 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2010 Nawet jeżeli nie kupi jej konkurencja i zrobi pod nią cokolwiek innego, po ostatnim procesie Forbes'a w Rosji widać, że TM lepiej nie posiadać w swoim portfolio.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2010 W Europie GMail nie jest "TM by Google" ( http://www.theregister.co.uk/2007/01/31/google_looses_trademark_battle/ ). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2010 Cena na 96 tys się zatrzymała Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2010 Poszła za 119 400zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2010 Pieniądze wywalone w błoto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AceDude Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2010 W zasadzie, to masz rację. Wątpię, żeby nowy właściciel miał pomysł na tę domenę... 120.000 nie tak łatwo będzie odzyskać... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2010 Może jakiś tajemniczy człowiek google ją zakupił? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2010 Google powinno ja kupic :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bigsmok Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2010 Koleś który to kupił jest przy kasie tak więc możemy rozumiec że prowadzi firme tak więc z pewnością wie co robi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2010 Koleś który to kupił jest przy kasie tak więc możemy rozumiec że prowadzi firme tak więc z pewnością wie co robi. Nie baw się w interpretacje faktów bo Ci to może nie wychodzić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2010 Koleś który to kupił jest przy kasie tak więc możemy rozumiec że prowadzi firme tak więc z pewnością wie co robi. Co ma firma & kasa to samoświadomości jednostki Nie każdy ma smykałkę do utrzymania firmy na rynku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eRIZ 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2010 Pomyślcie, ilu ludzi wpisuje bezpośrednio adres gmail.pl myśląc, że trafią na stronę Poczty? Pewnie było to dość nagminne, dlatego stowarzyszenie domenę sprzedało, bo przynosiła im więcej strat (transfer+obciążenie) niż korzyści (akronim organizacji). A wystarczy wystartować tam jakiś dobry parkujący serwis, który choć na chwilę przykuje uwagę, te blisko 120k może im się względnie szybko zwrócić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2010 Jak otworzą jakiś serwis parkujący to wątpię, aby google stało z założonymi rękami i patrzyło na ten precedens. Tylko znowu zawalczy o tą domenę. Mi się nie zdarzyło wpisać bezpośrednio gmail.pl choć wiem, że na początku parę razy pomyliłem się z adresem mojej poczty podając ją innym osobom. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2010 Jak otworzą jakiś serwis parkujący to wątpię, aby google stało z założonymi rękami i patrzyło na ten precedens. Tylko znowu zawalczy o tą domenę. Myślę, że wujek G sobie odpuści, im dłużej to trwa, tym więcej ludzi wie, że gmail.pl to nie Google i popularność adresu będzie raczej spadać. Mi się nie zdarzyło wpisać bezpośrednio gmail.pl choć wiem, że na początku parę razy pomyliłem się z adresem mojej poczty podając ją innym osobom. Dlatego najlepiej mieć maile we własnych domenach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2010 Z informacji Dziennika Gazeta Prawna wynika, że domenę gmail.pl kupiła hurtownia hydrauliczno-sanitarna InstalHurt z Częstochowy. Aukcja zakończyła się w sobotę około godziny 19.30 kwotą 119,4 tys. zł. W ciągu całej aukcji pojawiło się 47 ofert kupna. http://instalhurt.eu/ - to oni kupili tą domenę. Trzeba więc im życzyć powodzenia w zagospodarowaniu tej domeny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2010 Sprawa wraca jak bumerang http://www.gmail.pl/ http://allegro.pl/slynna-domena-www-gmail-pl-bcm-i1349051290.html Jak czytamy na aukcji Na poprzedniej aukcji domena została sprzedana za 119.400 zł dużej firmie, która lekce traktuje swoje zobowiązania prawne. Zniszczyli nam aukcję nie licząc się z konsekwencjami. Sprawa o odszkodowanie trafiła właśnie do Sądu... Aukcję obserwowało 1346 osób, a 47 wzięło w niej udział! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2010 No i za 51'000 zł aukcja poszła. Dziwne, że nikogo to nie interesuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2010 Niezłą bajere zapodał... nieźle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach