dado 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2005 Pewnie nie jednemu z was nie za bardzo się chciało logować kilkanaście razy dziennie logować do whm co by założyć jakię konto nastukać z 10 pół w formluarza a potem jeszcze wysyłać emile do klientów. Znalazłem na fprum cpanela skrypty które można użyć do zakładania, edytowania,blokowania kont bez potrzeby logowania się whm. Pytanko w związku z tym czy używacie jakliegoś własnego api whm do zakładania kont? tu przykład wyświetlania listy kont require '/usr/local/cpanel/Cpanel/Accounting.php.inc'; $host = "localhost"; $user = ""; $accesshash = ''; $accts = listaccts($host,$user,base64_encode($accesshash),1); print_r($accts); for($i=0; $i<count($accts); $i++) { echo $accts[$i]."<br />"; } i moje pytanko czy ktoś zna miejsc w sieci gdzie jest wiecej na ten temat może macie jakieś api którym możecie się podzielić. O ile wygodniej by było co by skrypt podczas rejestracji klienta jego dane chował do bazki potem my loguje,my się i jednym klikiem zakładamy mu kont wysyłamy emila itd. Mija termin testu cron automatyczie blokuje konta itd itd . Niem wiem czy to na tym forum powieniem pisać. Będę wdzięczny za linki przykłady kodu. W swoim czasie mogę wynagrodzić wam to darmową publikacją skryptu do automatycznego zarządzania kontami i klientami jednocześnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2005 dołączę się do tej proźby. Też czegoś takiego szukam. wojtek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach