waz 0 Zgłoś post Napisano Październik 1, 2008 Witam. Posiadam konto reseller w jednej z firm hostingowych, zauważyłem że po zrobieniu kopi zapasowej konta mojemu (może moim nie wiem testuję) userom w bazie pojawiają się krzaczki zamiast polskich znaków! Po czym ręcznie poprawiam, robie backup w DA, odzyskuje i znów są krzaczki o co chodzi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ego 0 Zgłoś post Napisano Październik 1, 2008 Jak robisz backup to w jakim formacie ?, jeżeli w sql to sprawdź czy na początku masz gdzieś wzmianke o kodowaniu, i jak importujesz backup zaznaczaj BINARNY. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
waz 0 Zgłoś post Napisano Październik 1, 2008 Jak robisz backup to w jakim formacie ?, jeżeli w sql to sprawdź czy na początku masz gdzieś wzmianke o kodowaniu, i jak importujesz backup zaznaczaj BINARNY. Rozumiem sprubuje binarnie jak się nie da nic zrobić. Chodzi o to że Panel Direct Admin do tej pory działał dobrze robiłem backup całego konta z poziomu DA, odzyskiwałem i grało, a teraz te krzaczki. Poprawiam w ramach testu w tabelach na polskie znaki, robie znowu backup Direct Adminem, odtwarzam i baza z krzaczkami! Jak nie będę miał wyjścia to będę robił z poziomu Mysql ale za pomocą panelu to wygoda robi całe konto + bazę + domeny itd... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
waz 0 Zgłoś post Napisano Październik 1, 2008 Binarny to całkiem pogubiło połowę treści. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach