ghosty 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 29, 2008 Witam, Mam taki problem, mój dostawca internetu wymaga aby każda aplikacja łączyła się z internetem przez serwer proxy, przez co apache nie ma dostępu do świata zewnętrznego. Pytanie brzmi: czy, a jeśli tak to gdzie, można skonfigurować apacha aby łączył się przez serwer proxy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Wrzesień 29, 2008 Witam,Mam taki problem, mój dostawca internetu wymaga aby każda aplikacja łączyła się z internetem przez serwer proxy, przez co apache nie ma dostępu do świata zewnętrznego. Pytanie brzmi: czy, a jeśli tak to gdzie, można skonfigurować apacha aby łączył się przez serwer proxy? Kup sobie VPSa gdziekolwiek i zestaw na nim tunel. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ghosty 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 29, 2008 Kup sobie VPSa gdziekolwiek i zestaw na nim tunel. To tylko obejście problemu, a nie jego rozwiązanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2008 To tylko obejście problemu, a nie jego rozwiązanie Rozwiązaniem jest zmiana ISP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ghosty 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2008 Rozwiązaniem jest zmiana ISP To też nie jest rozwiązanie. Swoją drogą zmiana ISP nie jest możliwa. Mieszkam w akademiku i to uniwersytet wymaga łączenia się przez serwer proxy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2008 To też nie jest rozwiązanie. Swoją drogą zmiana ISP nie jest możliwa. Mieszkam w akademiku i to uniwersytet wymaga łączenia się przez serwer proxy. Nie dociera do ciebie, że tunel to jest jedyna metoda? Chociaż najpierw upewnij się, czy nie masz na proxiaku zablokowanego SSH Ewentualnie rozszerzona wersja - serwer/vps z kilkoma adresami IP i postawiony na nim koncentrator VPN, który przydzieli ci drugie IP z puli serwerowej... ale to już może być kosztowne, bo musiał byś mieć chyba 4adresową podsieć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ghosty 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2008 Nie dociera do ciebie, że tunel to jest jedyna metoda?Chociaż najpierw upewnij się, czy nie masz na proxiaku zablokowanego SSH Ewentualnie rozszerzona wersja - serwer/vps z kilkoma adresami IP i postawiony na nim koncentrator VPN, który przydzieli ci drugie IP z puli serwerowej... ale to już może być kosztowne, bo musiał byś mieć chyba 4adresową podsieć. To nie można było napisać tak od razu? - "Jedyne rozwiązanie to..." Dziękuję za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2008 To nie można było napisać tak od razu? Zauważ, że nie każdy ma taką wiedzę na ten temat jak Fiercio, więc poprzednicy radzili ci jak mogli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach