Victor 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2008 Witajcie, temat specjalnie na pisałem tutaj, by nie było, że zły dział, ani by nie było, że przerabiany 1000x - nie chcesz, nie odpowiadaj. Potrzebuje serwer dedykowany za max. 100zł, preferowane parametry: Procesor: 1,5 - 2,0 Ghz (32bit) RAM: 512mb Dysk: 10-20gb Transfer (miesiecznie): 10-15gb Internet: jak przystało na serwer dedykowany, żeby jakaś tam małą stronka śmigała Oferty proszę pisać tutaj i na PW. Dziękuję serdecznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Młody~ 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2008 Ciężko znaleźć coś do, w kimsufi 100zł najtańsze, ale procek 1.2. Zerknij jeszcze active-hosting.pl A może jakiś VPS? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2008 Pisz do Sebaka z efuturo, jeżeli na prawdę potrzebujesz tak małą ilość transferu to na pewno się dogadacie (może za lekką opłatą instalacyjną, ale za to serwer w PL) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Victor 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2008 Sebak z efutro? Procek może być nawet 1GHz . Mile widziana także mała pomoc w skonfigurowaniu iptables pod linuxem. (bo rozumiem, że w grę wchodzą tylko otwarte systemy operacyjne). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2008 Na chwile obecna z ofert z małym setupem i niską ceną mogę zaproponować AMD Sempron LE-1200 / 1GB ramu / 80GB HDD / 100GB transferu miesięcznie. Lokalizacja Polska, Łódź. Setup 59 zł Abonament 100 zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Victor 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2008 Setup odpada, ew. by był już w 100zł. Taka maszyna raczej mi nie potrzebna. (tak mocna) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
P.C. 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2008 To chyba zostaje VPS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Victor 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2008 Na mocnym łączu mi nie zależy, potrzebuje czegoś co by wytrzymało 500-1000 UO. Chciałbym także ew. postawić na tym serwerze serwer gry. Może być VPS. #Edit: CJC ma ciekawą ofertę VPS'ów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2008 W takim razie zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą serwerów VPS http://webh.pl/index.php?cmd=svps Dla Pana mogę obniżyć cenę ostatniego serwera tzn Premium do 99zł miesięcznie. Serwerki w PL, na markowym sprzęcie Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Victor 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2008 Patrzyłem dzisiaj na Waszą ofertę, lecz jak jest z łączem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2008 Przy serwerku Premium dostaje Pan 5mbps Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exa 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2008 500-1000 UO 1000 użytkowników online i chcesz transfer na poziomie 10-15 GB/miesiąć? Przecież przy takim ruchu transfer wparuje w ciągu 1-3 dni. Napisz też jakie skrypty chcesz tam postawić. ew. postawić na tym serwerze serwer gry. Jakiej gry, bo to istotne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Victor 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2008 No dobrze, a jak jest z tym maksymalnym RAM'em? Na jakiej zasadzie to działa? Gdy inni na danym serwerze korzystają mniej to się rozkłada pomiędzy serwery? #Edit: No może nie aż tysiąc, ale pewnie z 400. Serwer gry nie jest istotny, w zależności od wykorzystania dedyka/transferu będę wiedział czy opłaca się tam go dodawać, i ew. ile slotów. #Edit2: Skrypt, jaki chce postawić to MyBBoard i kilka autorskich. Na pewno nie Przema (haha). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2008 Tak, jeżeli ktoś inny nie potrzebuje tak dużo ramu jak wykupił to ty możesz sobie na chwile zająć te 2Gb (zazwyczaj na serwerze można wykorzystać więcej niż ten gwarantowany ram ). Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Victor 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2008 No dobrze, a jak jest z licencją na Windows'y? Jest jakaś możliwość kupna taniej? Oczywiście wiąże to się z wykroczeniem ponad próg 100zł. Niestety w Linuxach nie jestem aż tak oblukany, potrafię zainstalować serwer www, biblioteki, lecz nie wiem jak połączyć się z pulpitem zdalnym, skonfigurować funkcje mail(), podpiąć domeny, zrobić ftp, skonfigurować firewalla... Wiem, że za kasę można wszystko. Wchodzi taka konfiguracja w Waszą ofertę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2008 Victor, niestety nie ma takiej możliwości (bynajmniej w chwili obecnej ). Po co CI pulpit zdalny? Przecież to straszne marnowanie zasobów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Victor 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2008 Niby nie potrzebny, ale ogólnie mam obawy czy sprostam sam bezpiecznej konfiguracji VPS'a. Myślę, że nikt nie chce, by przez "nie umiejętność" coś złego stało się z serwisem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exa 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2008 Niby nie potrzebny, ale ogólnie mam obawy czy sprostam sam bezpiecznej konfiguracji VPS'a. Myślę, że nikt nie chce, by przez "nie umiejętność" coś złego stało się z serwisem. PW poszło. Mogę pomóc przy konfiguracji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Victor 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2008 Muszę to przemyśleć, dostałem także oferty na PW. W kolejnym tygodniu lub za dwa tygodnie napiszę w temacie. Dziękuję za odpowiedzi, głownie webh.pl, exa i innym za poświęcony mi czas. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2008 W Polsce praktycznie nie uświadczysz VPSów z windowsem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Victor 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2008 Spoko, już się przemorduję z tym linuxem przez dwa dni (konfiguracja - szukanie info w przyjacielu googlu). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach