jsz 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2008 Witam, muszę zainstalować na serwerze PHP-cURL, mam system CentOS 5.0 po komendzie: yum -y install php-curl dostaje taką odp: Loading "fastestmirror" plugin Loading mirror speeds from cached hostfile * base: centos.crazyfrogs.org * updates: centos.crazyfrogs.org * addons: centos.crazyfrogs.org * extras: centos.crazyfrogs.org Excluding Packages in global exclude list Finished Setting up Install Process Parsing package install arguments No package php-curl available. Nothing to do brak dostępnych pakietów ... no i mam z tym problem.... Czy może mi ktoś pomóc ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2008 Zmien moze repo ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2008 atomic, utterramlings (nie kojarzę dokładnie nazwy), remi - 3 repozytoria z najnowszym php i bibliotekami. No i zainstaluj curla - jeszcze się zdziwisz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jsz 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2008 curl instalowałem z pakietów i okazało się że już jest zainstalowany. no ale co dalej ... jak wklepuje yum -y install php-curl to nie ma dostępnych.. :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2008 Wszystkie pakiety curl dostępne u mnie w systemie (centos 5.2): Installed Packages curl.i386 7.15.5-2.el5 installed Available Packages curl-devel.i386 7.15.5-2.el5 base phpinfo: cURL support enabled cURL Information libcurl/7.15.5 OpenSSL/0.9.8b zlib/1.2.3 libidn/0.6.5 Jeśli kompilowałeś ręcznie php nie zapomnij o --with-curl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mario1973 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2008 curl instalowałem z pakietów i okazało się że już jest zainstalowany. no ale co dalej ... jak wklepuje yum -y install php-curl to nie ma dostępnych.. :/ a w sumie nie wystarczy zainstalowany ze standardowych pakietów sam curl ? M Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jsz 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 29, 2008 Mam zainstalowany curl.i386 ale php-curl nie działa... więc ma ktoś na to rade ? Bo jak na razie to nic nie dało.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Wrzesień 29, 2008 Skompiluj dla siebie php takie jakie chcesz, a nie bawisz się po kolei pakiecikami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach