prezes-konin 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2008 Witam! od dłuższego czasu zamierzam założć portal regionalny swojego powiatu... mam pewien problem, jaki skrypt portalowy nadawałby się najbardziej? widziałem webman.pl , ale niestety kosztuje on 100 zł , a mi chodzi raczej o bezpłatne rozwiązanie... teraz zastanawiam nad ez publish, co o nim sądzicie? znacie może jakieś przykłady portali opartych na tym skrypcie? a może polecacie jakiś inny skrypt? proszę o podawanie, wraz z przykładami portali (najlepiej regionalnych) opartych na tych skryptach... z góry dzięki za pomoc... pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2008 Jak dla mnie mogłaby być joomla!, ale generuje spore obciążenie dla serwera z tego co wiem. Sam miałem na niej kilka mniejszych stron. Extreme lub php-fusion też były by dobre. Odsyłam do dema extreme fusion: http://demo.extreme-fusion.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2008 EF 4.1 nie polecam w przeciwieństwie do bliźniaczego, tyle, że w sporo nowszej wersji PHP-Fusion oznaczonego cyfrą 7. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2008 Drupal? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2008 Drupal? E, żartujesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2008 E, żartujesz? Niby dlaczego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2008 Drupal może być dobry dla kogoś, kto ma czas na zabezpieczenie wszystkich luk. Dla innych - PHP-Fusion 7. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2008 Luki w Drupalu? Chyba Ci się skrypty pomieszały ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2008 Chyba Ci się skrypty pomieszały ;-) Ajć, Google podpowiada, że na to wygląda. Przepraszam za zamieszanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2008 Wracając do tematu. Jeżeli jesteś w stanie poświecić dość sporo czasu na naukę Drupala, to mogę Ci go polecić. Ale trzeba naprawdę dużo cierpliwości do niego, bo to bardzo zaawansowany CMS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2008 Jeśli zaś nie, to nie wahaj się i bierz PHP-Fusion. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2008 a może polecacie jakiś inny skrypt? proszę o podawanie, wraz z przykładami portali (najlepiej regionalnych) opartych na tych skryptach... osobiście poleciłbym takie klimaty jak http://zicherka.pl czy też http://polishplanet.com ale skoro ma być darmowe to nie bardzo :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2008 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 9, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2008 mam pewien problem, jaki skrypt portalowy nadawałby się najbardziej? widziałem webman.pl , ale niestety kosztuje on 100 zł , a mi chodzi raczej o bezpłatne rozwiązanie... jesli podoba Ci się skrypt za 100 zl to go kup!! Jeśli myślisz o tej stronie chociaz średnio poważnie to nie ma się nad czym zastanawiać. Więcej wydasz kasy na modyfikacje darmowego rozwiązania niz na zakup webman.pl Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2008 widziałem webman.pl Przyznam się że pierwszy raz słyszę o tym skrypcie ale jedno jest pewne Zapytania SQL: 41 jeżeli strona webman.pl stoi na tym skrycpie to ja nawet bym go nie chciał nawet gdyby mi dopłacali do niego. 41 zapytań przy samym wyświetleniu strony głownej to dość sporo jak dla mnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2008 Krystian: za 100 zł trudno spodziewać się czegoś więcej. Dla porównania: wcześniej wymienione strony nawet nie mają 1/3 sqli tego webmana Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2008 Typolight albo Silverstripe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przemu 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2008 Ja polece Drupala. System modularny. A wśród modułów jest bardzo dużo gotowych rozwiązań, wszelkiej maści. Sam niedawno zaczałem z niego korzystać i jestem bardzo zadowolony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2008 hmm drupal dziurawy ? to dziwne bo tak wlasnie mowi sie o php fusion ... :| Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
prezes-konin 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2008 no cały czas jeszcze się zastanawaiam... nikt nie napisał żadnej opinii o eZ publisher... a dodam jeszcze że CMS który wybiore najlepiej żeby miał jakiś moduł ogłoszeń... pozdrawiam i czekam na dalsze opinie i wskazówki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
prezes-konin 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2008 no chyba się zdecydowałem na php-fusion, możecie podać jakieś linki do szablonów i modułów do tego cms'a... z góry dzięki... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2008 Właśnie problem w tym, że zbyt wielu ich nie ma, bo 'siódemka' jest dość nowym CMSem, a theme'y i mody z 'szóstki' z nią nie działają... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
prezes-konin 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2008 a do 6 ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2008 Jeśli myślisz o PHP-Fusion 6, to lepiej już zdecydować się na jego modyfikację Extreme Fusion. Modyfikacje, theme'y i polskojęzyczną pomoc znajdziesz na stronie http://www.extreme-fusion.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach