moron 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2008 witam jak sie okazalo od 2 dni mam nielada problem - serwer odrzuca praktycznie wszystkie maile... w logach mam cos takiego 2008-09-24 08:52:01 H=(mx2.plusnet.pl) [212.2.119.243] F=<xxxx.yyyyy@plusnet.pl> temporarily rejected RCPT <xxxxx@abros.pl>: host lookup deferred for reverse lookup check problem nie dotyczy tylko plusnetu ale tez innych domen wie ktos co sie stalo i jak to naprawic? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moron 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2008 admin ktory mi wszystko robi wyjechal i... probuje sie skontaktowac z innym z WHT (nie, nie z ruselem ) ale czas mnie goni... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2008 z tego co można wyczytać to jakis problem z rev dns ;_) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moron 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2008 tyle to ja wiem probowalem w configu wylaczyc sprawdzanie ale nie poskutkowalo... maile nie przychodza a wyslane stoja w kolejce :/ tak jak by firewall blokowal mial ktos cos takiego po ostatniej aktualce jajka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach