marczak 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2008 Witam, Mam takie pytanie. Mam w katalogu "Nazwa1" 2 podkatalogi. W kazdym podkatalogu jest dosyc duzo plikow. Potrzebuje przeniesc zawartosc podkatalogów do Katalogu "Nazwa1". Moje pytanie brzmi. Jaka komenda mogę to zrobic?? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2008 cp ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marczak 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2008 a dokladniej ?? cp -R ?? Juz pisze o co chodzi dokladnie. Mam tak: var/lib/mysql/1_baza var/lib/mysql/1_baza1 var/lib/mysql/1_baza2 I chce przekopiowac zawartosc z 1_baza1 i 1_baza2 do 1_baza zeby powstala 1 baza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2008 A nie łatwiej zainstalować MC? cp var/lib/mysql/1_baza1/* var/lib/mysql/1_baza/ cp var/lib/mysql/1_baza2/* var/lib/mysql/1_baza/ ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marczak 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2008 -bash: /bin/cp: Lista argumentów za długa baza ma jakies 100 000 plików :) Dobra przez MC to zrobie. Dzieki za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pioklo Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2008 -bash: /bin/cp: Lista argumentów za długa baza ma jakies 100 000 plików Dobra przez MC to zrobie. Dzieki za pomoc. getconf ARG_MAX export ARG_MAX=... lub uzyc xargs pioklo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek_b 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2008 ...rsync... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość adamszendzielorz Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2008 var/lib/mysql/1_baza var/lib/mysql/1_baza1 var/lib/mysql/1_baza2 I chce przekopiowac zawartosc z 1_baza1 i 1_baza2 do 1_baza zeby powstala 1 baza. To ja proponuje: find /var/lib/mysql/1_baza1 /var/lib/mysql/1_baza2 -type f -exec mv {} /var/lib/mysql/1_baza/ \; pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach