SeeQQ 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Witam, Mam prośbę/pytanie czy jest skrypt lub czy da się zrobić żeby tworzył automatycznie xxx subdomen? Np. mam liste wklejam i automatycznie tworzy te domeny. Da rade coś takiego zrobic? Bo mam ponad 100 subdomen do zrobienia a ręcznie nie bardzo... Porszę o szybka odpowiedź. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Możesz sobie przez DirectAdmin API napisać skrypcik prosty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SeeQQ 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Możesz sobie przez DirectAdmin API napisać skrypcik prosty. Tak, tylko ja w tym jestem taki "lamer" i nie wiem co i jak Mógłbyś coś napisać dokładnie i pomoc ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Niestety skryptu gotowego Ci napiszę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Niestety skryptu gotowego Ci napiszę. Chyba NIE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 No tak oczywiście miało być Niestety skryptu gotowego Ci NIE napiszę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SeeQQ 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Czyli co? Uzyskam jakaś pomoc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Nie znam sie ale z tego co hekko napisal to google i "DirectAdmin API" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SeeQQ 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Nie znam sie ale z tego co hekko napisal to google i "DirectAdmin API" Już szukałem i tak nic z tego nie wiem... I teraz kolejne pytanie czy jest to możliwe na zwykłym hostingu...? Proszę o pomoc! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Już szukałem i tak nic z tego nie wiem... To niestety my też za Ciebie całego gotowca nie zrobimy.. Możemy Ci jedynie podpowiedzieć. I teraz kolejne pytanie czy jest to możliwe na zwykłym hostingu...? Proszę o pomoc! Tak, działać to może również na zwykłym hostingu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SeeQQ 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 To niestety my też za Ciebie całego gotowca nie zrobimy.. Możemy Ci jedynie podpowiedzieć. Tak, działać to może również na zwykłym hostingu. Wiec możesz mi napisać dokładnie wszystko co i jak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 http://directadmin.com/api klasa do komunikacji z DA + http://www.directadmin.com/features.php?id=330 na podstawie tego stworzysz i wywołasz odpowiednią funkcję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SeeQQ 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Kto będzie tak dobry i napisze mi ten skrypt? Proszę bardzo o pomoc! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Tu nie Czerwony Krzyż Ludzie pracują i w czasie wolnym albo chcą dorobić albo odpocząć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SeeQQ 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Tu nie Czerwony Krzyż Ludzie pracują i w czasie wolnym albo chcą dorobić albo odpocząć. Hekko napisał że to prosty skrypt, wiec jeśli ktoś się zna i ma czas to dla niego nie problem... Jakbym umiał to bym sobie sam zrobił i nikogo nie prosił o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Hekko napisał że to prosty skrypt, wiec jeśli ktoś się zna i ma czas to dla niego nie problem... Jakbym umiał to bym sobie sam zrobił i nikogo nie prosił o pomoc No tak i podałem Ci cenę, nikt za 10 zł nie będzie ruszał palcem, zresztą tak jak BOSS napisał.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SeeQQ 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Wiec jak napisze ktoś ten skrypt? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Zamiast marudzić na forum to już byś miał ręcznie sporą listę domen utworzoną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SeeQQ 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Zamiast marudzić na forum to już byś miał ręcznie sporą listę domen utworzoną I tak już to zrobiłem, ale muszę jeszcze i mam już dość... Tworzyć pojedynczo nie jest super... Jeśli ktoś może napisać to proszę o PW! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 To nie 2000 rok, że za darmo coś dostaniesz lub za symboliczne 10zł..W tej branży trzeba za wszystko płacić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 To nie 2000 rok, że za darmo coś dostaniesz lub za symboliczne 10zł..W tej branży trzeba za wszystko płacić. za co sie teraz placi co w roku 2000 było darmowe? Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2008 Pomóc można, ale nie na zasadzie "napiszcie mi". Jeśli zrobiłbyś tyle ile umiał to pewnie resztę ktoś by pomógł. Podejście, w którym nie robisz kompletnie nic nie przejdzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MiSi3kK 16 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2008 Wszystko co potrzebne: 1 Funkcja w API: http://www.directadmin.com/features.php?id=330 2 Klasa PHP do tego API (niepotrzebne, ale przydatne): http://www.directadmin.com/forum/showthread.php?t=258 3 Przykład używania tej klasy: http://www.directadmin.com/forum/showthrea...258&page=13 Teraz wystarczy ruszyć głową i zrobione . Wszystko praktycznie masz, łącznie z tym jak przekazać cokolwiek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2008 za co sie teraz placi co w roku 2000 było darmowe? Ed To była przenośnia..kiedyś można było coś zdecydowanie taniej dostać niż teraz. O to mi tylko chodziło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MiSi3kK 16 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2008 Jeśli ktoś jeszcze jest zainteresowany takim skryptem to proszę o kontakt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach