MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 NASK opublikował nowe ceny utrzymania domen krajowych obowiązujące od 2009 roku dla swoich partnerów cennik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 NASK opublikował nowe ceny utrzymania domen krajowych obowiązujące od 2009 roku dla swoich partnerówcennik Wreszcie spadają ceny utrzymania. Ciekawe czy mają zamiar zejść w dół z rejestracją .pl w 2010 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BartłomiejJ 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 dobre posunięcie NASKu! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
netu 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 niedlugo jedyna domena jaka zarejstrujesz to bedzie jakies kilkadziesiat znaków bo wszystkie wykupia i beda sprzedawac za miliardy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 niedlugo jedyna domena jaka zarejstrujesz to bedzie jakies kilkadziesiat znaków bo wszystkie wykupia i beda sprzedawac za miliardy heh ale nie tak niedługo kombinacji jest wiele.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Najdrozej wychodzi przedluzenie *pl i funkcionalej z PL rozumeim ale czemu funkcionalna tak drogo ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 ciekawe jakie to będzie miało odzwierciedlenie u partnerów heh verde raczej patrz na te ceny tak: "musimy zarobić przynajmniej te 3 dychy, a powyżej tego niech sobie będzie ciutkę drożej pl-ka, ciut taniej funkcjonalna".. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amator 2 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Cholera, a ja chciałem na 10lat pl-kę w az opłacić. Wyczułem, że będą jakieś zmiany, po tej promocji ovh. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 @amator co zapowiadana od ładnych m-c obniższa cen przez NASK ma wspólnego z promocją ovh? OVH raczej po prostu chce szybciej przekroczyć pewną okrągłą liczbę domen Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amator 2 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Myślę, że taki moloch jak ovh może mieć jeszcze wcześniej te niższe ceny i stąd to moje powiązanie. Pewnie też liczba domen ma jakieś znaczenie, więc ovh nastuka teraz kilkadziesiąt tysięcy i dostanie ekstra zniżkę od NASK. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BartłomiejJ 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Witam, NASK ma jeden cennik dla partnerów bez względu na liczbę obsługiwanych domen. Miłego dnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 9, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Ciekawa jest ta decyzja NASKu. Albo zmądrzeli albo zarząd się zmienił ewentualnie bląd w druku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jor.pl 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Po prostu w tym roku przyrost rejestrowanych domen jest dużo większy - ze względu na niskie ceny partnerów, lub promocje w stylu domena za 1zł /0 zł. W przyszłym roku osoby, które dały parę złotych za domenę, powiedzmy .pl w większości przypadków nie będą chciały zapłacić 80-120 zł za jej przedłużenie, więc NASK dba o swój interes. Podejrzewam, że przez ten zabieg tylko zyska. A sama obniżka cieszy mnie tak jak każdego, zarówno patrząc na to prywatnie, jak i z poziomu biznesowego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nfq 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2008 więc spadek będzie 20zł za odnowienie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2008 więc spadek będzie 20zł za odnowienie ? Skoro obecnie NASK (dla partnerów) ma cenę odn. domeny .pl = 60zł netto, a od nowego roku 40zł netto to wychodzi różnica 20zł ? Jakie ceny partnerzy będą mieli dla Klienta końcowego to już się dowiemy od nowego roku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BartłomiejJ 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2008 Witam, Nie ogłaszamy jeszcze cennika odnowień na 2009r. ale już teraz rejestrując domeny w 2BE.PL klienci zyskują niższą cenę odnowienia przez cały okres użytkowania swojej nazwy. Szczegóły na http://2be.pl/aktualne_promocje.html Miłego dnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2008 Jeśli mam już domeny w OVH to mi automatycznie obniżą też? Musze zapłacić jakoś w sierpniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BartłomiejJ 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2008 Jeśli mam już domeny w OVH to mi automatycznie obniżą też? Musze zapłacić jakoś w sierpniu. Witam, To pytanie polecam zadać w BOKu wspomnianego rejestratora. Miłego dnia, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mario1973 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2008 Jeśli mam już domeny w OVH to mi automatycznie obniżą też? Musze zapłacić jakoś w sierpniu. Podali, że przedłużenie u nich to 45 zł - zatem tyle powinieneś zapłacić w sierpniu też. M Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2008 Rozmawiałem z Pania z ovh, i powiedziała ze po nowym roku cena odnowień u nich będzie 45 brutto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2008 Czyli ovh będzie dopłacało do każdej .pl ~3zł ? 45zł ale raczej netto, a nie brutto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2008 Również uważam że to 45 zł netto a nie brutto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2008 ja sie tylko zastanawiam jakie ceny da home i nazwa ;>? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2008 Dziwne, że nikt z rejestratorów nie ogłasza się z tym, że od 2009 roku będzie mieć super niskie ceny domen Przecież to dobry chwyt marketingowy dla osób, które nie są w temacie i nie wiedza, że od 2009 nask obniża ceny... . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach