vantes 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Witam Mam na serwerze (SuSe 10.1) + Plesk qMail. Jest tam podpiętych 5 domen, każda ma swoje IP,... i tu mam problem bo maile niezależnie z jakiej skrzynki są wysyłana i w jakiej domenie zawsze idą z jednego IP, Tego które pierwsze było przydzielone na serwerze :/ I w źródle każdego maila niezależnie z jakiej domeny zostało wysłane widnieje to samo "Recived: from tu_domena_taka_jak_powinna_być (a_tu zawsze_zawsze_ta_sama_nie_taka_jak_powinna [to_samo_IP_zamiast_przypisanego_do_domeny_maila])" Może ktoś mi podpowiedzieć jak ustawić żeby wysyłał maile z IP domen w których są skrzynki ?? Z góry dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2008 Może ktoś mi podpowiedzieć jak ustawić żeby wysyłał maile z IP domen w których są skrzynki ?? Out of the box nie ma takiej mozliwosci. Musialbys sobie napisac jakis patch do QMail'a... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach