dreamcatch 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2008 Witam, poszukuję serwera dedykowanego lub VPSa pod jedną stronę. Z tym, że profil strony jest taki, że obciążenie i ruch jest dość duży przez 2 dni w tygodniu - reszta dni jest dość spokojna. Na obecnej maszynie VPS 256 MB RAM (max. 700 MB)* w xxl-web.com nie wyrabia mysql i pada w momentach największego obciążenia. Nie da się też wtedy zalogować na serwer po ssh. Czy jest szansa na zakup lepszej maszyny za taką cenę? Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2008 Witam, poszukuję serwera dedykowanego lub VPSa pod jedną stronę. Z tym, że profil strony jest taki, że obciążenie i ruch jest dość duży przez 2 dni w tygodniu - reszta dni jest dość spokojna. Na obecnej maszynie VPS 256 MB RAM (max. 700 MB)* w xxl-web.com nie wyrabia mysql i pada w momentach największego obciążenia. Nie da się też wtedy zalogować na serwer po ssh. Czy jest szansa na zakup lepszej maszyny za taką cenę? Pozdrawiam. No tak tanio to tylko chyba kimsufi A tak na poważnie ile transferu potrzebujecie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2008 Może takie coś: http://www.serveraday.com/ Akurat masz pasującą promocję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jinx 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2008 Witam, poszukuję serwera dedykowanego lub VPSa pod jedną stronę. Z tym, że profil strony jest taki, że obciążenie i ruch jest dość duży przez 2 dni w tygodniu - reszta dni jest dość spokojna. Na obecnej maszynie VPS 256 MB RAM (max. 700 MB)* w xxl-web.com nie wyrabia mysql i pada w momentach największego obciążenia. Nie da się też wtedy zalogować na serwer po ssh. Czy jest szansa na zakup lepszej maszyny za taką cenę? Pozdrawiam. jak może być w USA to http://vpsrepublic.com/vps.html przy planie za 10$ dostałem 1 rdeń Xeona na własność, a że Ty masz budżet 40$ to możesz złożyć coś indywidualnego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dreamcatch 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2008 jak może być w USA to http://vpsrepublic.com/vps.html przy planie za 10$ dostałem 1 rdeń Xeona na własność, a że Ty masz budżet 40$ to możesz złożyć coś indywidualnego Chyba bardziej w Polsce, bo to Polska strona Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
a.banas DMTEC 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2008 Mamy atrakcyjną ofertę w PL. Szczegóły PW Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jinx 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2008 Chyba bardziej w Polsce, bo to Polska strona ok, ale internet jest globalny więc jak strona jest taka, że ping 200ms nie jest problemem to w USA czy Niemczech jest najnormalniej w świecie taniej ) niestety dedyki i vps'y w PL są dość drogie, a transfer szczególnie zresztą xxl-web to też w Niemczech, tylko pośrednik polski http://www.hosteurope.de jeszcze zobacz ofertę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2008 Sprecyzuj transfer jaki potrzebujesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dreamcatch 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2008 ok, ale internet jest globalny więc jak strona jest taka, że ping 200ms nie jest problemem to w USA czy Niemczech jest najnormalniej w świecie taniej ) niestety dedyki i vps'y w PL są dość drogie, a transfer szczególnie zresztą xxl-web to też w Niemczech, tylko pośrednik polski http://www.hosteurope.de jeszcze zobacz ofertę Nie bardzo znam niemiecki Sprecyzuj transfer jaki potrzebujesz. Trudno jest mi określić teraz - ale myślę że min 250G/miesiąc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2008 Ciężko będzie o coś w PL za takie pieniądze. No chyba że Sebastian coś wymyśli Zastanów się jak pisałem nad OVH jak nie masz warezu etc. to będzie stało i stało i jeszcze kolegom rozdasz trochę miejsca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2008 Hmm, za 100 zł miesięcznie może być tylko VPS z takim transferem. Na serwer dedykowany raczej nie ma szans. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek_b 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2008 Proponuję w takim razie bazy danych na serwerach zewnętrznych, oczywiście bez dodatkowych kosztów. Jest to praktyka przez nas często stosowana, pozwala zaoszczędzić dużo RAM-u, czego w przypadku VPS-ów nigdy nie za wiele. W obsłudze niczego się nie odczuje (Plesk będzie skonfigurowany standardowo dla bazy zewnętrznej). W razie zainteresowania proszęo kontakt na bargiel@xxl-web.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2008 Witam za 84,99 zł miesięcznie mogę zaproponować vpsa z cheapvps. Pamięć gwarantowana: 768 mb Pamięc burstable 1536 mb Powierzchnia: 40 GB transfer miesięczny: 800 GB Niestety nie Polska. Do wyboru serwerownia US or UK. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jor.pl 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2008 Do końca miesiąca za 99 zł brutto miesięcznie mogę zaoferować VPSa w polsce: http://jor.pl/index.php?hosting=planded&id=6 Procesor: do 1,5 Ghz Pamięć RAM: 512 MB Dysk: 20 GB Transfer: 200 GB Jeżeli zmieścisz się w limicie transferu, to ta oferta jest wręcz stworzona dla Ciebie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jinx 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2008 chyba powinieneś sobie odpuścić serwer w Polsce, jak umiesz jako tako po angielsku to możesz vps zamówić gdziekolwiek (Polska,Niemcy,Francja,USA,UK) no i tu masz dedyka do 100 zł http://www.kimsufi.pl/ Francja, dużo się na nich psioczy, ale za tą cenę wiele wymagać nie możesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dreamcatch 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2008 chyba powinieneś sobie odpuścić serwer w Polsce, jak umiesz jako tako po angielsku to możesz vps zamówić gdziekolwiek (Polska,Niemcy,Francja,USA,UK) no i tu masz dedyka do 100 zł http://www.kimsufi.pl/ Francja, dużo się na nich psioczy, ale za tą cenę wiele wymagać nie możesz A czy mógłbyś proszę sprecyzować co znaczy 'psioczy'? Czy serwery często padają? Jakieś poważne problemy? Z obsługą? Płatnościami? Pozdrowienia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2008 Poczytaj wątek o ovh. Przycinanie łącza dla większych plików, zawieszanie serwerów za nielegalne treści itd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2008 Heh, mam na wynajęcie znaczną większość zasobów na moim VPS w HE gdzie nie ma takich niespodzianek RAM 512, Dysk 30 GB, 1500 GB transferu miesięcznego. Kłopotem może być ew. PLESK który nie jest zbytnio mile widziany no ale nie jest jakoś taki tragiczny. Ja wykorzystuje może z 5% przydzielonych mi zasobów. Serwer jest czysty, nie ma blokad IP, nie ma warezu czy erotyki. Mogę ci wydzierżawić dość tanio, jeżeli jesteś zainteresowany, zapraszam na PW Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek_b 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2008 No to może dedyk za 80 zł brutto? Serwer dedykowany CPU 2.400 MHz FSB 400 MHz Level2 Cache: 128 KB 512 MB RAM 60 GB HDD transfer 1000 GB miesięcznie Panel Plesk Serwer dedykowany to zawsze lepsze rozwiązanie niż VPS... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jinx 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2008 A czy mógłbyś proszę sprecyzować co znaczy 'psioczy'? Czy serwery często padają? Jakieś poważne problemy? Z obsługą? Płatnościami? Pozdrowienia Supportu nie ma , a raczej jest fikcją , ale za 100zł to normalne, warez i P2P tępione z marszu ale tak poza tym to nie jest tak źle, niezłe łącza, płatności ok (możliwa miesięczna bez setupu!), serwery teraz są dawane od ręki niemal, SLA pogorszyli i backupu nie ma :/ a tak na marginesie, można wiedzieć co to za strona? link jakiś? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dreamcatch 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2008 Dziękuję wszystkim za propozycję i podpowiedzi. Dogadałem się z Panem Jackiem z XXL-WEB Dedyk stoi i strona śmiga szybko Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dreamcatch 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2008 Hmm, na nowym serwerze przekonfigurowałem trochę mysql, zamiast apache zainstalowałem lighttpd, php jako fastcgi, dodałem xcache i hmmm... przy takim samym ruchu poprzedni vps już by padł dawno. A dedyk load average: 0,16, 0,19, 0,12 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dreamcatch 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2008 Zbyt wcześnie się cieszyłem... przy load average: 58,23, 21,97, 8,27 serwer przestał odpowiadać... licznik na stronie pokazywał 800userow online... server status w lighthttp 54req/s.... i padło... ehh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2008 No raczej nie spodziewaj się cudów. Nie wiem jakie maszyny "matki" stosuje XXL-WEB dla vpsów, ale stary Celeron 2.4 GHZ w duecie ze starym dyskiem ATA to raczej krok wstecz w stosunku do VPSa, który zapewne stał co najmniej na Dual Opteronie czy Xeonie.. Inna sprawa, że jeśli wszystko przez pół dnia działa dobrze, a potem serwer nagle dostaje kosmicznego loadu to coś może być nie tak ze skryptem albo konfiguracją maszyny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dreamcatch 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2008 No raczej nie spodziewaj się cudów. Nie wiem jakie maszyny "matki" stosuje XXL-WEB dla vpsów, ale stary Celeron 2.4 GHZ w duecie ze starym dyskiem ATA to raczej krok wstecz w stosunku do VPSa, który zapewne stał co najmniej na Dual Opteronie czy Xeonie.. Inna sprawa, że jeśli wszystko przez pół dnia działa dobrze, a potem serwer nagle dostaje kosmicznego loadu to coś może być nie tak ze skryptem albo konfiguracją maszyny. max_connection do mysql... przestawiłem na 250 i obecnie "W tej chwili stronę przegląda 4 użytkowników i 935 gości." average (5s sliding average) Requests42 req/s Traffic82.84 kbyte/s dajemy rade Requests45 req/s Traffic211.83 kbyte/sW tej chwili stronę przegląda 9 użytkowników i 1046 gośc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach