marbed 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2008 Witam! Szukając ofert hostingowych trafiłem tutaj i mam nadzieję, że mój problem znajdzie rozwiązanie. Sprawa wygląda tak: jest stosunkowo duże forum www.forum.e-wind.pl wersja php jest przestarzała i chcemy je przenieść gdzie indziej a przy okazji zainstalować nowszą wersję. Problem polega na tym, że w tej chwili baza danych ma o. 250 MB. Ściślej sama baza jakieś 130 MB ale drugie tyle to wyniki wyszukiwarki a szkoda to stracić bo forum straciłoby znacznie na funkcjonalności. Przeglądając rozmaite oferty zwątpiłem co robić bo np. pakiet platynowy na strefa.pl ma na bazę do 100 MB a jest najdroższy w ofercie. Poradźcie mi proszę co robić i gdzie szukac miejsca na swoje forum? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2008 To forum nie jest takie duże chyba. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2008 za 500 PLN można mieć już spory hosting np w kei.pl czy w dhosting.pl Niemniej jednak nikt nie lubi użytkowników z 300 MB bazą danych bo to sie powoli kwalifikuje pod VPSa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ktoś 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2008 A jakim budżetem dysponujesz (powiedzmy na rok)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marbed 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2008 Zapewniam, że w tej chwili sama baza ma ok. 130 MB sprawdzałem przed chwilą w PA. Czy w takim razie szukać VPS? Jestem raczej zielony w temacie :/ więc nie chwytam w lot tego co piszecie. Liczę że się dokształcę i znajdę kogoś kto mnie przygarnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2008 Na razie nie trzeba VPSa, któryś z wyższych pakietów dhosting.pl spokojnie starczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2008 To forum będzie śmigać na każdym shared. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2008 Zapraszam do nas Konta w atrakcyjnych cenach (już od 6,10zł brutto miesięcznie). Serwery w Polsce, bazy danych na osobnej maszynie. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheBlood 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2008 A kiedy ostatni raz optymalizowałeś bazę? Az ciezko mi uwierzyc, żeby tak male forum zajmowało tyle miejsca. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hamurabii 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2008 fanatycy kotów mogą tyle napisać... 103 928 wiadomości Skoro Kamil (webh.pl) Ciebie zaprosił to czemu masz nie skorzystać ? Dobierz odpowiedni pakiet. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach