Gość mehow Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2008 przymierzam sie do rozpoczecia dzialalnosci hostingowej w uk jako LTD company czy ktos juz przechodzil przez podobne "problemy" Jak myslicie czy pomysl na wykupienie serwerow w UK PL i US byl by dobra oferta kazdy z klientow mial by mozliwosc wyboru data center oczywiscie firma nie bedzie skierowana tylko na polskich klientow ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2008 Według mnie to dobry pomysł żeby sprzedawać serwery w UK, PL, US czy nawet DE. Dzięki temu każdy wybierze coś dla siebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2008 nie wiem ile ltd kosztuje w uk ( odpowiednik naszego z o.o.), ale startowac od razu na cały świat bez odpowiedniej kasy na marketing to nie dobry pomysł. serwery są tanie i nie jest to główny wydatek firm hostingowych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Saint 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2008 Koszt to jakies 400$ + papierkowarobota +jakies kilkaset konto bankwe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Wrzesień 13, 2008 Koszt to jakies 400$ + papierkowarobota +jakies kilkaset konto bankwe. to dużo taniej niż u nas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 13, 2008 a później podatki? ubezpieczenia itd? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mehow Zgłoś post Napisano Wrzesień 13, 2008 po pierwsze w uk obowiazuja funty a nie dolary wiec milo by bylo jak by tam ktos z gory przestawil system walutowy po drugie nie jest tak jak to ktos opisal po 3 jak ktos chce dokladnie wiedziec to zapraszam na PW ubezpiecznie jest banalnie tanie hmm konto bankowe .... dostaniesz na firme za darmo razem z mastercard no i nigdzie nie jest powiedziane ze mam zamiar startowac na caly swiat od razu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2008 po pierwsze w uk obowiazuja funty a nie dolary wiec milo by bylo jak by tam ktos z gory przestawil system walutowy po drugie nie jest tak jak to ktos opisal po 3 jak ktos chce dokladnie wiedziec to zapraszam na PW ubezpiecznie jest banalnie tanie hmm konto bankowe .... dostaniesz na firme za darmo razem z mastercard no i nigdzie nie jest powiedziane ze mam zamiar startowac na caly swiat od razu Zapomniałeś dodać, że musisz mieszkać na terenie Wielkiej Brytanii i mieć potwierdzony adres. W przeciwnym przypadku Twoja działalność nie jest legalna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kwalejko 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2008 Co do otwierania działalności w UK mogę trochę powiedzieć. Po pierwsze po co otwierać Ltd? Jeśli już otworzycie, to otwarcie nic nie kosztuje, ale kosztuje księgowy (około 400 funtów rocznie). Prościej jest otworzyć firmę Self Employment, i rozliczenie robisz raz w roku. Nigdzie nie musisz zapisywac rachunków, możesz je trzymać w kartonie, a na koniec roku podliczyc ile wydałeś, ile zarobiłeś i rozliczyć się z fiskusem. Planuję sam otworzyć firmę hostingową w Anglii, jednak nie mam pojęcia o sprawach technicznych - chodzi o założenie serwera i prowadzenie go, łącznie z zaprojektowaniem strony przyjaznej i prostej w obsłudze dla użytkownika. Jakby ktoś wiedział jak od strony technicznej coś takiego zrobić, to zapraszam do rozmowy na gg. 4143945 Krzysztof Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moron 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2008 Planuję sam otworzyć firmę hostingową w Anglii, jednak nie mam pojęcia o sprawach technicznych - chodzi o założenie serwera i prowadzenie go, łącznie z zaprojektowaniem strony przyjaznej i prostej w obsłudze dla użytkownika.Jakby ktoś wiedział jak od strony technicznej coś takiego zrobić, to zapraszam do rozmowy na gg. 4143945 Krzysztof a co wiesz co sie przyda w hostingu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kwalejko 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2008 A czy mógłbyś sprecyzować pytanie? Bo z tego co napisałeś, nic nie rozumiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2008 Chodzilo pewnie o to jaka wiedze posiadasz na temat hostingu (administracja, reklama itp.) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moron 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 15, 2008 to inaczej co mozesz zaoferowac poza zalozeniem i prowadzeniem dzialalnosci gospodarczej w UK? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
carmamir 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2009 Ltd. to min. 1000F wkładu + biuro (nie może to być zwykłe mieszkanie, są to specjalne lokale które są zarejestrowane jako biura (możesz wynająć wirtualne biuro od 18F z VAT (koszt przekierowania listu 10p + opłata pocztowa, skanowanie 1 strona 50p)), musisz mieć również księgowego, inne zasady rozliczania się z podatku (brak progu 10k).... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2009 Jest jakaś możliwość rejestracji firmy bez meldunku i adresu zagranicą poza pośrednikami ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2009 Jest jakaś możliwość rejestracji firmy bez meldunku i adresu zagranicą poza pośrednikami ? W UK nie ma takowego obowiązku meldunku, jaki jest w Polsce. Najprostsza forma to self employed, płacisz podatek dochodowy oraz Insurance Contribution (odpowiednik polskiego ZUS). Znajdź polaków, którzy mieszkają w UK, może któryś zgodzi Ci użyczyć adresu. Cała procedure możesz wykonać Online. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2009 Ale z tego, co wiem, to do założenia konta bankowego trza mieć meldunek... czyli kółko się zamyka, bo ciężko działać bez konta : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2009 Ale z tego, co wiem, to do założenia konta bankowego trza mieć meldunek... czyli kółko się zamyka, bo ciężko działać bez konta : ) Nie meldunek, bank poprostu chce mieć potwierdzenie stałego adresu. To może być np. rachunek za telefon, internet itp. na Twój adres zamieszkania. Adres może być wynajęty, tak więc nie ma tutaj jakiegoś urzędowego zapisywania pobytu (w rozumieniu Polskiego zapisu urzędowego). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2009 I może być to potwierdzenie Polskiego adresu zamieszkanie czy na wyspach ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2009 I może być to potwierdzenie Polskiego adresu zamieszkanie czy na wyspach ? Musi być na wyspach ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach