NetJaro 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2008 Witajcie! Jak ustawić aby dostep do phpMyAdmina, WebMaila i innych był możliwy z każdej domeny na serwerze? Przykład: mam na serwerze domenę xyz.pl i chcę aby dostęp do phpMyAdmina był xyz.pl/phpMyAdmin Tak samo z WebMailem i innymi. Szukałem, ale nie mogłem znaleźć.. Dzięki z góry za pomoc Pozdrawiam, Marcin. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2008 Alias /phpmyadmin /var/www/html/phpMyAdmin/ Alias /webmail /var/www/html/webmail/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2008 dyrektywy: - Alias - ScriptAlias lub umiescic phpmyadmin i webmaila na jednej danej subdomenie np: webmail.domena.tld Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamilek 20 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2008 Witajcie! Jak ustawić aby dostep do phpMyAdmina, WebMaila i innych był możliwy z każdej domeny na serwerze? Przykład: mam na serwerze domenę xyz.pl i chcę aby dostęp do phpMyAdmina był xyz.pl/phpMyAdmin Tak samo z WebMailem i innymi. Szukałem, ale nie mogłem znaleźć.. Dzięki z góry za pomoc Pozdrawiam, Marcin. Alias /phpmyadmin "/var/www/html/phpMyAdmin/" EDIT: ee widzę, że już mnie uprzedzili Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetJaro 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2008 Dzięki wielkie za pomoc Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach