Jarek2772 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2008 Witam chciałem się dowiedzieć jakie macie opinie na temet tej firmy i dowiedzieć się bardziej szczegółowych informacji na ich temat czy opłaca się w nich inwestować i jakie łoncza posiadają interesuje mnie również ping do nich według mnie mają obecnie najlepszą i najtańszą oferte vps na Windzie poprzez tą promocje DOUBLE RAM! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zrio 6 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2008 łoncza :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2008 Na moje oko oferta nawet nawet, jak z jakością to nie wiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2008 Łoncza mają pewnie wyje*** w kosmos () Zaliczyłem niezłego owneda, chciałem Ci wkleić pingi z różnych lokalizacji. Jednak ich strona nie odpowiada na tego typu pakiety. Napisałem więc do supportu (livechat). Otrzymałem odpowiedź: " Sorry, It is not possible You can give me your IP, I will ping it on our server and will send your the ping report " Odpowiedziałem że nie interesuje mnie to bo chciał bym spingować sobie ich host z różnych lokalizacji. Ich odpowiedź: " We offer 14 days money back guarantee in case you are not happy with our service, you can try this policy " Ja już bym podziękował -- Tak więc szukaj innego hostu albo zamów sobie i ewentualnie po 14 dniach poproś o zwrot kasy.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2008 Jeżeli zależy Ci na niskim czasie dostępu (pingu) zapraszam do nas - www.HitMe.net.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2008 @marekxbx nie spamuj swoja ofertą w innych tematach dotyczących konkurencji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek2772 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2008 Nie zależy mi na takich super niskich pingach bardziej na tym żeby było tanio i w miarę znośnie @marekxbx jak by twoje oferty były takie tanie jak konkurenci chętnie bym się skusił ale chyba w Polsce to nie możliwe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2008 Weź test, wyżej napisałem że mają możliwość zwrotu kasy do 14 dni . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vServ.pl 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2008 Weź test, wyżej napisałem że mają możliwość zwrotu kasy do 14 dni . Z tym zwrotem kasy też bym uważał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2008 Anyway, ja bym się w to nie pakował. Jak oni mi proponują kupno vpsa abym sobie sprawdził ping bo nie chcą podać mi jakiegoś ip z ich puli to wiesz.. rzal i bul Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2008 Anyway, ja bym się w to nie pakował. Jak oni mi proponują kupno vpsa abym sobie sprawdził ping bo nie chcą podać mi jakiegoś ip z ich puli to wiesz.. rzal i bul Więszkość amerykańskich firm ma taką politykę. Nie będą jej zmieniać dla "jednej osoby". W stanach najpierw kupują, później testują a jak nie pasi to zwracają kasę na kartę kredytową / konto bankowe. Kupiłem kiedyś serwer w 1and1 o ile pamiętam za 500 usd. Dwa dni później znalazłem lepszą ofertę, zadzwoniłem do 1and1, podałem im numer konta i kasę miałem na koncie w ciągu 24 godzin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2008 No ok, rozumiem ale jaki to ma sens. Mają nadzieję że opłacę tego vpsa na kolejny miesiąc czy co? Nawet wystarczy porównać całą procedurę realizacji zamówienia i stawiania vpsa. Szybciej jest chyba wysłać IP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2008 Ameryka to dziwny kraj, uwierz mi. Byłem tak jakiś czas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2008 Kasę raczej zwracają, chyba, że się kupi u amerykańskiego dzieciaka, bo nie tylko u nas są krzaki : ) Co do podania ip pod ping, to powinni dać, bez jaj - i resellerzoom i innohosting dawali.. raczej nie słyszałem o odmowie.. heh Krystian ja nie byłem, ale miałem kontakt z obywatelami USA z różnych stanów i mogę powiedzieć, że właśnie wygląda to wszystko na bardzo sensowny kraj - gdybyśmy się od nich nauczyli 1/10 spraw biznesowo-socjologicznych, to byśmy mieli od razu lepsze życie, mniej gówna dookoła i lepsze rządy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2008 @offtop: Sponsi, moglibyśmy też zaskarżyć pizzerie gdy się spóźnią z dostawą. A później za to że jesteśmy "grubaskami". No i może poziom edukacji by się wyrównał: Na pytanie kilku osób z US gdzie jest Polska i czy coś o tym wiedzą, pytali się czy mamy już drogi i kolorową TV :] Dość długi czas korzystałem z webhostingbuzz.com Przy opłacie za 18 miesięcy z góry dali mi rabat 70% na konto reseller na cały okres trwania umowy oraz przy jej odnowieniu. Pingi całkiem przyzwoite, ok 110 ms miałem z UPC (chello) Niestety ostatnio trochę support wolniejszy (opisują do ok 5 godzin) Ale jak to z amerykańcami, zawsze można się dogadać, albo co do ceny albo do parametrów. Współpracowałem też jako partner theplanet.com swojego czasu. Przy resellerce ich dedyków miałem 10% zniżki + cpanel za free do każdej maszyny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek2772 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2008 kurde offerta nawet bardzo interesująca ale z tego co wyczytałem posiadają firewall i mają poprze puszczane tylko standardowe porty o resztę trzeba sie prosić do suportu a zamierzam postawić serwer gry potrzebuje gdzieś tak 1G ramu żeby to jakoś w miarę na start chodziło no i Server ts lub vent wolał bym Windowsa bo po tym jak się przejechałem na VPSRepublic(też bardzo tanie oferty na Linuxie)które nie posiadają pamięci SWAP(nie można jej utworzyć a suport na to że mogą jedynie pamięci ram dołożyć) odpalenie serwera do gry było nie możliwe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2008 Chcesz serwer gdy odpalić w US? CS? ET? I grac na tym serwie z PL? Kozak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarek2772 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2008 a kto mówił o grze akcji/FPS zamierzam postawić MMoRPG grę gdzie ping nie musi być zabójczo niski ale nie zaszkodzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mechu 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2008 wolał bym Windowsa bo po tym jak się przejechałem na VPSRepublic(też bardzo tanie oferty na Linuxie)które nie posiadają pamięci SWAP(nie można jej utworzyć a suport na to że mogą jedynie pamięci ram dołożyć) odpalenie serwera do gry było nie możliwe SWAP możesz utworzyć jako plik i jego używać, nie musi to być partycja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exa 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2008 SWAP możesz utworzyć jako plik i jego używać, nie musi to być partycja. Przy wirtualizacji OpenVZ nie można, chyba, że o czymś nie wiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pook 0 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2008 czy ktos placil im przez mbankowa ekarte ? ostatnio zablokowali mi konto i dostalem wiadomosc, ze wykryli frauda i mam im wyslac skany karty. najdziwniejsze jest, ze pierwsza platnosc miesiac temu przyjeli, oczywiscie na karcie sa srodki, caly czas nia place w hosteurope i wszystko zawsze bylo ok jeszcze jedno co to jest "Identification Copy of the card holder" ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arturros 0 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2008 jeszcze jedno co to jest "Identification Copy of the card holder" ? Skan paszportu / dowodu. Jednak ja bym im takich danych nie wysylal. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2008 Jeśli chodzi o czasy dostępu: centurion:~# whois 64.22.98.241 OrgName: Global Net Access, LLC OrgID: GNAL-2 Address: 1100 White St SW City: Atlanta StateProv: GA PostalCode: 30310 Country: US ReferralServer: rwhois://rwhois.gnax.net:4321 NetRange: 64.22.64.0 - 64.22.127.255 CIDR: 64.22.64.0/18 OriginAS: AS3595, AS16626 NetName: GNAXNET NetHandle: NET-64-22-64-0-1 Parent: NET-64-0-0-0-0 NetType: Direct Allocation NameServer: DNS1.GNAX.NET NameServer: DNS2.GNAX.NET NameServer: NS1.GNAX.NET NameServer: NS2.GNAX.NET Comment: ADDRESSES WITHIN THIS BLOCK ARE NON-PORTABLE Comment: ******************************************** Comment: Reassignment information for this block is Comment: available at rwhois.gnax.net port 4321 Comment: ******************************************** RegDate: 2006-07-13 Updated: 2007-06-01 RAbuseHandle: ABUSE745-ARIN RAbuseName: GNAX ABUSE RAbusePhone: +1-404-230-9150 RAbuseEmail: abuse@gnax.net RNOCHandle: ENGIN7-ARIN RNOCName: GNAX ENGINEERING RNOCPhone: +1-404-230-9150 RNOCEmail: engineering@gnax.net RTechHandle: ENGIN7-ARIN RTechName: GNAX ENGINEERING RTechPhone: +1-404-230-9150 RTechEmail: engineering@gnax.net OrgAbuseHandle: ABUSE745-ARIN OrgAbuseName: GNAX ABUSE OrgAbusePhone: +1-404-230-9150 OrgAbuseEmail: abuse@gnax.net OrgNOCHandle: ENGIN7-ARIN OrgNOCName: GNAX ENGINEERING OrgNOCPhone: +1-404-230-9150 OrgNOCEmail: engineering@gnax.net OrgTechHandle: ENGIN7-ARIN OrgTechName: GNAX ENGINEERING OrgTechPhone: +1-404-230-9150 OrgTechEmail: engineering@gnax.net # ARIN WHOIS database, last updated 2008-11-12 19:10 # Enter ? for additional hints on searching ARIN's WHOIS database. Znaleziono odniesienie do rwhois.gnax.net:4321. %rwhois V-1.5:003fff:00 rwhois.gnax.net (by Network Solutions, Inc. V-1.5.7.3) network:Class-Name:network network:ID:200.64.22.64.0/19 network:Auth-Area:64.22.64.0/19 network:Network-Name:VPSLAND-COLO-11 network:IP-Network:64.22.98.0/24 network:Organization;I:VPSLAND network:Tech-Contact;I:engineering@gnax.net network:Admin-Contact;I:engineering@gnax.net network:Created:20070308 network:Updated:20070308 network:Updated-By:engineering@gnax.net %ok centurion:~# network:Auth-Area:64.22.64.0/19 - adresy z tej klasy należą do sieci, w której jest VPSLAND można postrzelać w ciemno i spingować. tylko wiecie... Address: 1100 White St SW City: Atlanta StateProv: GA PostalCode: 30310 Country: US Nie liczcie na cuda - odległość. Przepraszam jeśli kogoś uraziłem w tym temacie Pozdrawiam PS: Odnosząc się uwagi, że mamy wysokie ceny - zaczynamy od 17,50, wiem że to są troszkę inne parametry ale może jednak warto się zainteresować, chociażby dlatego że my się kolokujemy znacznie... Bliżej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach