Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2008 Pozwole się z Tobą nie zgodzić (testy z domowego łącza): Pogratulować łącza Proszę, napisz, że żartujesz... Inaczej, większość które znam Chodzi o hostingi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2008 Chodzi o hostingi.Hostingi != DC Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2008 Nie wiem czy zauważyliście, ale większość firm/DC z USA wycofuje się na zachód/południe.Proszę, napisz, że żartujesz. Każdy kto był w USA wie że podatki są tam różne w każdym stanie. Są stany które uważane są za wyjątkowo przyjazne podatnikom. Np Texas czy Floryda - tak było kilka lat temu także przenoszenie się firm to nic dziwnego w stanach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2008 Każdy kto był w USA wie że podatki są tam różne w każdym stanie. Są stany które uważane są za wyjątkowo przyjazne podatnikom. Np Texas czy Floryda - tak było kilka lat temu także przenoszenie się firm to nic dziwnego w stanach.1) Najprzyjaźniejszy pod tym względem jest Delaware, czyli jeden z najbardziej wysuniętych na wschód stanów.2) Jeżeli myślisz, że ktoś budując DC bierze pod uwagę podatki dochodowe to jesteś w błędzie. Przy wyborze lokalizacji większości obecnie budowanych DC był brany przynajmniej jeden z poniższych warunków: - możliwość wykorzystania naturalnych źródeł energii elektrycznej, - ceny energii elektrycznej, - zwolnienie / niskie podatki budowlane (nie wiem na jakich zasadach to jest przeprowadzane, bo nigdy do szczęścia mi to nie było potrzebne), - rozproszenie na świecie (np. Microsoft w Syberii), - konkretną lokalizację (np. wszystko co powstaje w Nowojorskim 'pączku' ). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach