Kefflar 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2008 Witajcie, jako nowy forumowicz chciałem się przywitać najpierw. Witajcie A teraz pytania: 1. Gdzie znajdę dokumentację na temat tworzenia własnych skrytpów w oparciu o cPanel. Chodzi o automatyczne wykonywanie administracyjnych funkcjonalności z pozycji shella bądź PHP. NP klient na stronie klika link "Zamów hosting" i automatycznie na podstawie podanych danych w formularzu za pomocą skrptów tworzone jest jego konto, domena i wszystkie wpisy tak jak za pomoca WHM-cPanel. 2. Jak to jest z licencją na cPanel, do tej pory używałem Pleska(nadal używam), lecz cPanel po pierwszym tygodniu wdrażania się wydaje mi się bardziej elastyczny-konfigurowalny. Pytanie mam natomiast odnośnie licencji. Jeśli zakupię licencę do cPanela na rok, to czy po roku jeśli jej nie przedłużę nie będę mógl się zalogować do cPanel'a czy tylko nie będe mógł tak jak w przypadku Pleska kożystać z aktualizacji? Proszę o odpowiedzi i z góry dziękuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2008 http://www.cpanel.net/plugins/xmlapi/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2008 Nie będziesz mógł zalogować się do cPanel'a/WHM. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kefflar 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2008 Dziękuję za odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach