UnixStorm.org 327 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2008 Ogólnie jako całość. Logowanie może i szybko przebiega, ale dalej już muli. Z drugiej strony CPanel może tu być dużą zaletą dla resellera, bo w przeciwieństwie do DA pozwala na overselling. DA również ma taką opcję. Z poziomu admina, przy zakładaniu pakietu Resellera jest opcja "Allow Overselling". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2008 No, i w cPanelu można to też wyłączyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2008 DA również ma taką opcję. Z poziomu admina, przy zakładaniu pakietu Resellera jest opcja "Allow Overselling". Albo firma, którą wybrałem ma obcięty DA albo zmienili nazwę tej funkcji na Suspend At Limit. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2008 mogą zablokować możliwość oversellingu z poziomu bodaj admina DA.. heh czasem trza dopłacić do tej opcji (np. hostings.pl o ile dobrze pamiętam) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UnixStorm.org 327 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2008 Albo firma, którą wybrałem ma obcięty DA albo zmienili nazwę tej funkcji na Suspend At Limit. Bo ta opcja jest przy zakładaniu pakietu Resellera, a nie Usera. :-) Reseller musi być utworzony z włączonym oversellingiem (z poziomu admina). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
INWESTNET.COM 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2008 Nie rób z forum swojego BOK Nie robie ale w/w informacje przeczytałem na tym forum a nie w e-mailu lub w helpdesku jesli klient pisze tu o sprawach jak wyżej to chciałem mu odpowiedzieć lecz standardowo takie informacje klient powinnien wysłć na helpdeska. Jak serwer jest w usa to normalne, że cpanel nie będzie szybko się wczytywał (jeszcze przy ssl). Serwer jest we Francji. Szukałem na stronce, ale nigdzie nie znalazłem. Ani przy shared kontach ani przy resellerach. Czy jakiś backup danych jest robiony? W tej chwili backup jest robiony co 48h i co 48h dodatkowo pliki backup są umieszczane na dodatkowymy serwerze FTP w ramach serwerowni. Co do informacji to zgadza się że jej nie ma i w/w informacje umieszcze na w/w podstronch. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2008 Serwer jest we Francji. Jak ja pisałem to wskazywało na usa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2008 Details of host3.inwestnet.com Host Name : host3.inwestnet.com IP Address : 205.234.184.117 Location : United States Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2008 No to mamy problem To zależy chyba od maszyny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2008 U mnie Francja i paryskie OVH. http://www.db.ripe.net/whois?form_type=sim...p;submit=Search Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
INWESTNET.COM 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2008 Jak ja pisałem to wskazywało na usa W tej chwili nie mamy już serwerów w USA. Ten serwer został zamkniety już nie posiadamy serwerów w USA teraz tylko we Francji dokładnie OVH. U mnie Francja i paryskie OVH. http://www.db.ripe.net/whois?form_type=sim...p;submit=Search Serwer znajduje się we Francji w OVH. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Drako66 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2008 A ja mogę prosić link do tych serwerów OVH we Francji w końcu gdzieś musiałeś ich znaleźć chcę sprawdzić ich parametry A tak przy okazji słyszałem że w inwestnet.com będzie jakiś program partnerski Czy to prawda ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2008 A ja mogę prosić link do tych serwerów OVH we Francji Tak trudno wpisać ovh.fr? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach