marczak 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2008 Witam serdecznie, Na serwerze posiadam plesk 8.4 system centos, znajduje się na nim duża baza danych (rozmiar około 800mb). Gdy wykonuje mysql -u user -p nazwa_bazy > kopia.sql Mysql długo ją mieli i przy zrzucaniu nawet tym sposobem małych baz danych po 12 mb nie może tego wykonać. Serwer nie jest obciążony, probowałem również mysqldump -u user -p nazwa_bazy > kopia.sql przy tej metodzie poszło znakomicie z małymi bazami (przy drobnej modyfikacji konfiga pleska od mysql). Jednak gdy backupuje dużą baze danych (tą o rozmiarze 800 mb) mysqldump zwraca wynik: mysqldump: Got error: 29: File './fora3/akskatowice_attachments_config.MYD' not found (Errcode: 24) when using LOCK TABLES Probowałem też mysqlcheck -r baza mysqlcheck -o baza i po tym zrzucałem (oba zwróciły wyniki że wszystko ok) ale nadal pojawiał się w/w komunikat ls -al /var/lib/mysql/fora3 | grep akskatowice_attachments_config.MYD -rw-rw---- 1 mysql mysql 748 Aug 25 10:56 akskatowice_attachments_config.MYD Nie mam pojęcia co z tym już zrobić. Proszę o pomoc. Jeżeli zły dział, to proszę o przeniesienie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2008 Brak uprawnień do polecenia LOCK TABLES? Limity czasów wykonywania? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marczak 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2008 a jak w my.cnf ustawić czase nielimitowany / największy ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
megi 358 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2008 mysqldump: Got error: 29: File './fora3/akskatowice_attachments_config.MYD' not found (Errcode: 24) when using LOCK TABLES Jak masz jakiś błąd to warto go wpisać w google - na pewno ktoś już miał ten problem przed Tobą http://forums.mysql.com/read.php?28,129446,129446#msg-129446 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marczak 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2008 niby działa, ale w 1H zrobilo mi baze 35 MB. Nie da się tego jakos przyspieszyc ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2008 niby działa, ale w 1H zrobilo mi baze 35 MB. Nie da się tego jakos przyspieszyc ?? sprobuj uzyc opcji "--single-transaction" podczas operacji zrzutu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marczak 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2008 troche szybciej idzie, ale dalej wolno :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marczak 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2008 ok poradziłem sobie. Dzięki wszystkim za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2008 To może napiszesz co zrobiłeś, że działa lepiej, pewnie przyda się taka informacja innym.? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marczak 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2008 nic, poprostu dałem komende w screenie i poczekałem, aż się zrobi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach