kero19 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2008 Witam, Mój serwer stoi na Debianie, zainstalowany jest DirectAdmin. Gdy użytkownik zarejestruje konto, jako jego główna domena dodawana nazwausera.XXX.pl. Jednak domeny użytkowników działają dopiero po wykonanym własnoręcznie przeze mnie przeładowaniu stref dns (rndc reload). Co zrobić, żeby domena działała od razu po założeniu konta użytkownika? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2008 Domeny powinny dzialac po kilku minutach, tak mi sie wydaje przynajmniej ja mam tak u siebie ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2008 Zrób symlink z /etc/init.d/bind do /etc/init.d/bind9 i będzie śmigać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kero19 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2008 ln -s /etc/init.d/bind /etc/init.d/bind9 ln: tworzenie dowiązania symbolicznego `/etc/init.d/bind9' do `/etc/init.d/bind': Plik istnieje //Edit Poradziłem sobie W /etc/init.d/bind była błędna scieżka do rndc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kero19 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 13, 2008 Pojawił się nowy problem. Po założeniu konta trzeba ręcznie zrestartować named, żeby domena zaczęła działać. co jest grane? w logach raczej nie ma nic ciekawego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Wrzesień 13, 2008 Robiłeś to http://help.directadmin.com/item.php?id=40 ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Wrzesień 13, 2008 Jeżeli to nie pomoże ustaw wpis w crontabie który będzie auto magicznie reloadował binda co parę minut. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kero19 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 13, 2008 Robiłeś to http://help.directadmin.com/item.php?id=40 ? dzięki, tego mi było trzeba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach