lord_raven 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 Zawuażyłem własnie ze nie działaja serwery webh. While trying to retrieve the URL: [url="http://webh.pl/"]http://webh.pl/[/url] The following error was encountered: Unable to determine IP address from host name for webh.pl The dnsserver returned: Server Failure: The name server was unable to process this query. This means that: The cache was not able to resolve the hostname presented in the URL. Check if the address is correct. Ma ktoś jakies info odnośnie tego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 Witam, borykamy się dzisiaj ze sprzętem, w chwili obecnej wymieniamy dyski twarde na serwerze, a w nocy WSZYSTKIE konta z s1 zostaną przeniesione na naszą nową platformę sprzętową jak i programową do nowej serwerowni. Żadne dane nie zostały utracone. Nowa platforma to jeden serwer obsługujący zapytania do serwera www, a drugi obsługujący zapytania o dane z baz danych oraz wiele istotnych zmian. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lord_raven 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 Witam, Jaki jest przewidywany czas usunięcia awarii? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 Witam, już prawie wszystkie dane znajdują się na nowych dyskach, awaria potrwa jeszcze około 30 minut. Pozdrawiam i przepraszam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CLAy 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 Witam, Widzę ze nadal serwer nie działa, czy wiadomo coś o czasie usunięcia awarii ? (mam więcej maili od userów niż spamu ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 Witam, niestety terminy podawane przez livenet są cały czas przekładane, mam nadzieję że obecnie podany (około godziny 20) nie zostanie przesunięty. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 Smiga Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 Nameserver trace for webh.pl: * Looking for who is responsible for root zone and followed a.root-servers.net. * Looking for who is responsible for pl and followed h-dns.pl. * Looking for who is responsible for webh.pl and followed ns1.webh.pl. Nameservers for webh.pl: * ns1.webh.pl returned (SERVFAIL) * ns2.webh.pl returned (SERVFAIL) Pewnie jeszcze nie do końca wszystko działa jak powinno. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 Teraz looknij ;P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 Potwierdzam wszystko działa :-). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 Teraz czaka nas(webh.pl) ciężka noc - przenosiny na nową maszynę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rfg 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 Leży chyba ciągle cały czas są przerwy w działaniu strony. Trwa to już trochę czasu.Są awarie minutowe i dwie.Czasem dłuzej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CLAy 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 potwierdzam u mnie teraz zamiast strony jest komunikat "Apache is functioning normally", coś się niedobrego dzieje z webh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 To jest raczej normalne przy przenoszeniu kont między serwerami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 Teraz już wszystko działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CLAy 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 u mnie nadal to samo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 Więc proponuję napisać do webh.pl, forum to nie support. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rfg 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 ciągle to samo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 Proszę o kontakt na gg:7874795 POozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rfg 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 Apache is functioning normally mam to od dluszego czasu.. w panelu klienta jakies bledy..;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 To napisz do webh.pl na GG tak jak prosił, zamiast się tu skarżyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 Może napisze tutaj żeby ktoś już znał odpowiedź: Apache is functioning normally Oznacza że Państwa konto jest już przeniesione na nową platformę, a Państwa komputer nie pobrał nowego adresu ip. Sugeruję wykonanie następujących czynności: Na pasku start w polu uruchom proszę wpisać "ipconfig /flushdns" Następnie proszę wyczyścić przeglądarkę i spróbować ponownie. Pozdrawiam serdecznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rfg 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 Moje Strony nie chca sie wczytac wcale.. srednio wynosi to 19 s. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 Moje Strony nie chca sie wczytac wcale.. srednio wynosi to 19 s. Witam, tak, problem występuje na stronach używających baz danych MySQL. W chwili obecnej pracujemy nad rozwiązaniem problemu. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rfg 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2008 Smiech na sali. 3 dzien serwera juz nie ma a jak jest to strony laduja sie w 20 sekund na 3 godziny. Zapewnienia ze beda sa takze nie na miejscu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach