qrees 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 Witam Szukam jakiegoś rozwiązania na backup, najlepiej konto shell z dostępem do ssh, ftp i rsync (tyle mi wystarczy). Pojemność około 5GB, ruch raczej niewielki (chyba, że coś nagle padnie ). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 http://bqbackup.com/ 10GB - $5/month Sprawdzone, polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 Sam serwer ftp to i ja bym mogl oddać kawałek na backupa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 http://bqbackup.com/ 10GB - $5/month jakie transfery się osiąga? Z OVH do bqbackup. Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 jakie transfery się osiąga?Z OVH do bqbackup. Pewnie cienkie :/ To jednak USA :/ Już widzę tę synchronizację kilkudziesięciu tysięcy plików przy takich pingach Nie ma czegoś w Europie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 Nie pamiętam juz dokładnie, ale trzymałem tam 500GB informacji i nie było problemów z rsync w nocy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 Już widzę tę synchronizację kilkudziesięciu tysięcy plików przy takich pingach lol.. BOSS... to też trzeba tobie tłumaczyć ? Takie rzeczy to się pakuje.. i wysyła w jeden 'wielki' plik.. ew. podzielić to na 4 części.. pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 lol.. BOSS... to też trzeba tobie tłumaczyć ? Takie rzeczy to się pakuje.. i wysyła w jeden 'wielki' plik.. ew. podzielić to na 4 części..pozdr. BOSS ma rację bo najlepiej uzywać rsynca i wysyłac tylko te zmienione. Zamiast kilkudziesięciu tys plików wyslanych moze zostac tylko np 500. Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 Przy jednym pliku pomiędzy EU a USA nie osiągniesz przepustowości powyżej 5 Mbitów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 jakie transfery się osiąga?Z OVH do bqbackup. Ed A po co brać oddzielny FTP do backupa jak się ma serwer w OVH ? Z tego co mi wiadomo OVH daje FTP na backup za darmo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 A po co brać oddzielny FTP do backupa jak się ma serwer w OVH ? Z tego co mi wiadomo OVH daje FTP na backup za darmo. Ja szukam dodatkowego backupu przez Rsync. Czemu? - Bo w czasie wysylania plików na ftp w OVH czesc plików tar.gz kopiuje się z błędami (błąd timout). - Na razie nie mam fajnego skryptu obslugującego jakąś rotację backupuem przez ftp. - Rsnapshot pozwala na zrobienie historii zmienianych plików a kopia zajmuje mało miejsca (twarde powiazania). Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 w czasie wysylania plików na ftp w OVH czesc plików tar.gz kopiuje się z błędami (błąd timout). To są gnoje - mam to samo... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 To są gnoje - mam to samo... nie tylko ty... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qrees 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 Pewnie cienkie :/ To jednak USA :/ Już widzę tę synchronizację kilkudziesięciu tysięcy plików przy takich pingach Nie ma czegoś w Europie? No właśnie, wolałbym coś bliżej . Przez pewien czas używałem shells.pl, ale jakoś wolę stamtąd uciekać. Nie potrzebne mi jest 10GB (na razie zajmuje jakieś 2,5GB a przyrost jest raczej powolny). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 Jako że Twoja skrzynka PW jest zajęte, proszę abyś mi podał na PW twój adres e-mail. Ponieważ myślę że mam dla Ciebie ciekawą ofertę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qrees 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 Jako że Twoja skrzynka PW jest zajęte, proszę abyś mi podał na PW twój adres e-mail. Ponieważ myślę że mam dla Ciebie ciekawą ofertę. Ale lipa... nie mam uprawnień do korzystania z prywatnych wiadomości na forum email: qrees at poczta dot fm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach