Michał K. 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2008 Witam Chce zrobić coś takiego: z jednego ip pobierającego z serwera mogą być tylko 2 połączenia oraz maksymalny transfer z obu połączeń chce przyciąć do 64kB/s i o ile pierwsza część to bułeczka z masełkiem to już z przycięciem mam problem mam proftpd z mysqlem, z góry dzięki za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2008 klik i klik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2008 Ja bym sie dolaczyl do posta ale troszke na innej zasadzie mi chodzi o ograniczenie procesu proftpd. W katalogach na kontach userow nie raz jest po kilka tys plikow, i z momencie sciagania listy proces serwera ftp. uzywa mi ok 90% cpu mozna cos z tym zrobic? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2008 Ja bym sie dolaczyl do posta ale troszke na innej zasadzie mi chodzi o ograniczenie procesu proftpd. W katalogach na kontach userow nie raz jest po kilka tys plikow, i z momencie sciagania listy proces serwera ftp. uzywa mi ok 90% cpu mozna cos z tym zrobic? klik i klik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2008 @UP i dziekuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2008 Czy da się coś podobnego zrobić na pure? Znalazłem takie coś: http://www.faqs.org/docs/Linux-HOWTO/Bandw...ting-HOWTO.html Ale to dotyczy całego FTP, a jednak by się przydało ograniczyć sesję użytkownikowi tylko, a nie całe FTP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach