maxbmx 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 Zależy mi na wydajności i optymalizacji względem SEO. Nie wiem które wybrać, może macie jakieś doświadczenia z innymi skryptami? jezeli tak chetnie usłysze wasze opinię. Pozdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 Raczej obiektywnej opinii tu nie dostaniesz. Ci, którzy są za IPB/vBulletin zawsze narzekają na wydajność phpbb. Ale zwróć uwagę, że WHT ma ponad 6K użytkowników i na IPB stoi bez problemów. Jeśli licencja przekracza twoje możliwości finansowe () możesz najpierw wziąć phpBB3, a później łatwo przekonwertować go na płatny skrypt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 ile postów/tematów? jak z dodatkami? jak z ilością osób online? Ze swojej strony polecam: woltlab.de Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 Zależy mi na wydajności i optymalizacji względem SEO.Nie wiem które wybrać, może macie jakieś doświadczenia z innymi skryptami? jezeli tak chetnie usłysze wasze opinię. Pozdr Wg mnie tylko i wyłącznie vB. Używam różnych od płatnych typu IPB czy "egoztyczne" WBB3 po darmowe jak SMF, MyBB, phpBB etc. etc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 MyBB 1.4 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maxbmx 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 300k postów 0-50 online dodatków na razie brak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 MyBB 1.4 No comments. Bałbym się tego użyć na małym forum, a co tu mówić o dużych. I nie idzie mi tu o wydajność (bo w niej MyBB góruje), a sporo mniejszą funkcjonalność. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 MyBB 1.4 ma małą funkcjonalność? Powiedz mi co Ci tam brakuje Ma co trzeba i jak sam dodałeś jest wydajne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 na 10K użytkowników online to Ty przede wszystkim będziesz potrzebował przynajmniej czterech serwerów w konfiguracji dual Quad Core, piątego load balancera, a także admina czarodzieja co Ci wdroży memcached i inne cuda, koszt to i tak na tyle kosmiczny, że skrypt sobie możesz wybrać jaki chcesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 na 10K użytkowników online kto tu mówił o "online"?!? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 Tutaj nie ma żadnego wyboru. TYLKO vBulletin + vbseo, uważam ten zestaw za idealny. IPB pod względem seo to kicha. Gdyby nie przyzwyczajenia już dawno zmieniłbym skrypt na vbulletin, ale nie będziemy wywracać świata do góry nogami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 errata: pomyliłem się w swoich obliczeniach, tych maszyn wyjdzie o wiele więcej, bo jeszcze klaster na bazy danych i ze dwa nody na memcached, a i tak w szczycie będzie gorąco... kto tu mówił o "online"?!? tytuł tego wątku tak mi sugeruje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 Tutaj nie ma żadnego wyboru. TYLKO vBulletin + vbseo, ważam ten zestaw za idealny. IPB pod względem seo to kicha. phpBB3 + jeden mod i jest SEOfriendly. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 phpBB3 + jeden mod i jest SEOfriendly. Przyjazne linki to nie wszystko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 vbseo jest super ale wzrasta użycie zasobów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maxbmx 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 online od 0 - 50 uzytkowników wiec spoko, obejdzie sie bez farmy serwerow 0-50uzytkownikow online, 10k zarejestrowanych, 300k watkow, jaki serwer cos takiego obsłuzy bez problemów?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 Belli, chodzi o 10 000 zarejestrowanych a nie online :-) 300k postów0-50 online dodatków na razie brak a to autor podał parę postów po otwarciu wątku Edit: widzę że autor wyprzedził mnie post wyżej z wyjaśnieniami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 Bez problemu każdy większy shared, czy też mały VPS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 tytuł tego wątku tak mi sugeruje nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 hmm... fakt vb + seo i będzie dobrze Nie chcę nikogo namawiać ale wbb3 też ma dobry mod do seo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przemoc 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 SMF jest lekkie i nie powinno mieć żadnych problemów. Do tego mod Pretty URLs (osobiście go nie ćwiczyłem, bo nie miałem takiej potrzeby) i problem chyba rozwiązany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 Potwierdzam, a do SMF są chyba pełne mody SEO, nie tylko zmieniające na mod_rewrite. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łukasz Tkacz Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2008 Do phpbb3 też jest pełny (ten cały advanced + inne duperele, cały serwis o seo do phpbb powstał). Z drugiej strony ja bym się zastanawiał po co seo na tak dużym forum w ogóle dawać Robotom i tak zajmie nieco czasu indeksowanie, poza tym takie fora są raczej popularne, także w wyszukiwarkach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Litr 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2008 Jesli masz kase to wybor jest tylko jeden - vBulletin. Z darmowych to nie wiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ibanez 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 Jeżeli dysponujesz odpowiednią kwotą i skrypt ma uciągnąć duże forum, nie mordując serwera to bierz vb. A z darmowym mogę polecić SMF. Lekki, w miarę połatany, posiadający sporo dodatków pod SEO. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach