Gość normanos Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 Dzisiaj pochowano PHP4 o czym piszę m.in. tutaj: http://normanos.com/2008/08/08/php4-rip-de...dla-wszystkich/ Na tym forum nie może się obejść bez pytania: - kiedy wyłączacie u siebie PHP4? - a może czekacie na wykrycie nowej dziury i mega popłoch? I tak będzie płacz i zgrzytanie zębami, pomimo tego, że to już trwa 4 lata... Dostałem info (ale nie widzę potwierdzenia tego na stronach), że nazwa.pl wyłączy php4 w październiku Dla firmy hostingowej zawsze to był problem (głównie w starciu z klientem), ale nie sądzicie, że teraz macie niepodważalny argument? Ja mimo wszystko czekam na wykrycie jakiejś dziury, liczę na to ;P Bo skoro nie ewolucja to pozostaje tylko rewolucja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 Jeździsz po czwórce jak po kobyle, a na swojej stronie polecasz wersję alfa piątki... IMO Bezpieczniejsza jest stabilna czwórka. Ale co racja to racja. Firmy hostingowe powinny rozpocząć przechodzenie na PHP 5. Ciekawe jak klienci to zniosą? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 Jeździsz po czwórce jak po kobyle, a na swojej stronie polecasz wersję alfa piątki... Należy czytać ze zrozumieniem, w newsie o końcu php4 zawarłem info (nie każdy obserwuje na bieżąco) o nowej wersji 5.3. Gdzie tu polecanie? Gdzie tu zachęta do instalowania na serwerach hostingowych?!? Tak, programistom polecam sprawdzenie nowych możliwości 5.3 bo jest ich sporo jak na PHP. Jest to blog, w pewnej części wpisów, techniczny, niewykluczone, że za jakiś czas będziesz miał tam wpis o php 6.0.dev Wtedy też uznasz, że polecam 6.0 do produkcji? IMO Bezpieczniejsza jest stabilna czwórka. Niestety jesteś w "mylnym błędzie" ;P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 Gdzie tu polecanie? To samo mógłbyś powiedzieć np. o mojej sygnaturce, w której informuje/polecam* dwa hostingi. Wszystko zależy od punktu patrzenia (który zależy od punktu siedzenia ) * - niepotrzebne skreślić Niestety jesteś w "mylnym błędzie" ;P Nie myli się tylko ten, kto nie myśli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 Hmm a co to PHP 4 ? Od początku tylko PHP 5 i od niedawna 6 w wersji dev Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 Większość co latało na php4 chodzi na php5. Inaczej są klasy chyba tylko zrobione. U nas pare miesięcy temu zmienialiśmy defaultowy php z 4 na 5 - kto chce może sobie 4 odpalić i nie było problemu - prawie nikt php 4 nie potrzebował. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bald 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2008 Ale co racja to racja. Firmy hostingowe powinny rozpocząć przechodzenie na PHP 5. Ciekawe jak klienci to zniosą? tacy jak ja nawet nie zwroca uwagi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach