P.Gruszka 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2005 Witam, chcialbym postawic maly serwer dla swoich klientow (jestem webdesignerem) i zainteresowalem sie oferta: http://servint.com/vps/index.php I teraz pytanie, ile stron (w PHP + MySQL) srednio rozbudowanych technicznie jest w stanie obsluzyc najtanczy z tych VPSow (Essential z cPanelem)? Pisze ze gwarantowane jest 256 MB ramu. Ile klientow spokojnie bede mogl tam zmiescic? pozdrawiam i z góry bardzo dziekuje za pomoc P. Gruszka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2005 Wszystko zalezy czy beda to statyczne stronki, czy PHPNuke'i z PHPBB + Przemo.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
P.Gruszka 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2005 Raczej zdecydowanie proste strony oparte na php i mysql lecz tylko wykorzystujace je jako proste CMSy. Jak to wyglada w takim przypadku? ps. a jak bardzo phpBB obciazylo by takiego VPSa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zgred 7 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2005 najmniejszy server servintowy obsługiwał dla mnie 1 szukarke + jedno spore forum (ok. 1500 usersów z czego ok 500 aktywnych) i żyło ... ale im wiecej było usersów tym gorzej wiec w ciągu 2 meichow server zupgrade'owałem do średniego i było spoko. NIestety nie mam screenów z obciążenia phpbbPlusa ale dało sie odczuć napływ kilkuset osób na forum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
P.Gruszka 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 10, 2005 Naprawde nikt nie potrafi mi podac jakis przyblizonych danych? Bardzo by mi to pomoglo wiec bardzo prosze o pomoc... pozdrawiam P. Gruszka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moDell 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 11, 2005 nie da sie odpowiedziec jednoznacznie na to pytanie. Moze byc to jeden serwis jak i 300. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach