djgae 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2008 Witam, czy ktoś może mi wytłumaczyć czym to się różni ? Jedne strony oferuję hosting www, vps, reseller, serwer dedykowany, a inne tylko np. hosting www + reseller. Nie wiem czym to się różni. Czy może mi ktoś zobrazować jakie strony można postawić na: - hosting www - reseller - vps - dedyk Bo te wartości z tabelek ( % CPU nic mi nie mówi :X). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2008 hosting www - czesc serwera wydzielona na twoje strony www reseller - czesc serwera wydzielona dla ciebie z mozliwościa udostepniania osobnych kont dla innych uzytkownikow vps - wydzielona czesc serwera dedykowanego z dostepem do roota serwer dedykowany - po chlopsku mowiac caly komp dla ciebie z dostepem do lacza - mozesz nim zarzadzac sobie z domu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
djgae 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2008 No i wszystko jasne ^^ tylko jak ktoś mi poda adres www, która stoi na jakimś popularnym hostingu [ prohost, netmark czy hekko ], która działa na pograniczu tych 3% żebym mógł sobie zobrazować czy potrzebuję hosting www czy vps. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2008 Najprościej mówiąc przy >50-60 osobach online bez przerwy potrzebujesz VPSa/dedyka. Oczywiście nieco degeneralizuję sprawę, bo obciążenie w dużej mierzy zależy od skryptu, na którym stoi dana strona, liczby wgranych modów, etc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webh.pl 229 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2008 sproject ilość osób on-line nie do końca przekłada się na generowane obciążenie. Może być serwis który ma 300 osób online, a generuje mniejsze obciążenie niż serwis który ma 20 osób online Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2008 Dlatego napisałem, że w dużej mierze zależy to od skryptu/modów/i-miliona-innych-rzeczy. Np. serwis tylko ze stronką w HTMLu (i dajmy na to downloadem) nawet przy wielu osobach on-line dużego obciążenia nie wygeneruje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach