kriss 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2008 Witka. Zainstalowalem dzisiaj znajomemu na vps-sie DA, jest tam tylko dokladnie 131mb ramu i 131 swapu ale z niego nie korzysta niewiem czemu, i w tym problem ze mysql wcina najwiecej pamieci i brakuje jej do innych uslug. jak mozna to cholerstwo odchudzic? chyba ze mozna jakos ustawic zeby swap tez byl wykorzystywany bo narazie nic z niego nie pobiera. z gory dzieki za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2008 W /etc/my.cnf pozmieniaj wszystkie wartości z "M" na mniejsze i daj restarta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2008 pewnie nie 131 MB tylko 131072 pages po 4 KB, a co daje 512 MB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2008 W /etc/my.cnf pozmieniaj wszystkie wartości z "M" na mniejsze i daj restarta to jest caly plik my.cnf [mysqld] local-infile=0 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2008 To se uzupełnij. Np.: key_buffer = 8M max_allowed_packet = 8M sort_buffer_size = 1M read_buffer_size = 1M myisam_sort_buffer_size = 16M query_cache_size = 8M Ten kod jest już mocno okrojony z MegaBajtów. No i generalnie możesz pomyśleć o nałożeniu kolejnych limitów, takich jak np. max_connections - zawsze to jakiś "kaganiec" przed położeniem serwera Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2008 skip-innodb Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2008 no i gitarka jak bylo wolnego 70 mb ramu tak teraz jest 90 i kazda usluga odpalona dzieki za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2008 Heh, ja na moim vpsie z 256RAM miałem (bo właśnie zmieniłem system) apache, mysql,php, munina (działającego w tle) , icewm wraz z rox fillerem oraz vncserver. Wszystko razem brało ~80MB. Kocham linuksa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2008 No na tym jest 128 ramu a przy pelnym DA zostalo wolnego teraz 90 mb Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach