praenous 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2008 Hejka! Chcę założyć prostą stronę o serii gier opartej o poczynania hydraulika Mario. Standardowa strona z małym i prostym forum, rejestracją użytkowników, download, działy z informacjami etc. Jaki CMS będzie pod to lepszy ? MemHT czy Extreme-Fusion ? Dobry byłby Quick.CMS Lite, ale brakuje mu kilku rzeczy takich jak rejestracja i system newsów. CMS musi być darmowy na np. GPL prosty w konfiguracji i przejrzysty. Mam jeszcze dwa małe pytania: 1 - ile może kosztować przerobienie mojego layouta jako template do MemHT / Extreme-Fusion ? 2 - jakie są sankcje prawne, czy może ich nie ma jeżeli przerobię jakiś theme standardowo dołączony do Extreme-Fusion poprzez podmiankę plików graficznych na moje ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Paul 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2008 Na Twoim miejscu wybrałbym memHT - nowszy skrypt, więcej możliwości, lepszy support (również PL)... ad1. Cena zazwyczaj zależy od tego jaki to jest lay ad2. Możesz powiedzieć o co dokładniej Ci chodzi ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
praenous 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2008 ad2 - czy jeżeli przerobię sobie templatkę pana XYZ poprzez podmianę plików graficznych [ kod zostaje autora ] i usunę "theme by XYZ" to czy jest to zgodne z prawem (licencją) czy nie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2008 W zależności od tego na jakiej licencji jest to rozprowadzane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2008 Raczej nie . Można jedynie dodać modified by Ty lub Grafika by Ty kod By autor Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2008 Linuksik ma rację. Jeśli zaś idzie o EF to polskie wsparcie tego systemu jest żenujące - choć sam system dość prosty w obsłudze. Problemy mogą się zacząć dopiero z modami, które z różnych przyczyn mogą nie działać tak jakbyśmy sobie życzyli... Szczerze mówiąc to o MemHT w ogóle nie słyszałem. Albo jestem tak zacofany na rynku CMSów albo to dość nowy (lub niszowy) produkt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach