Paul 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 Chciałbym zarejestrować taniej domeny np. com, net czy info niż u nas a to chyba jest możliwe np. w USA problem się zaczyna od płatności - niestety nie posiadam karty umożliwiającej płatności w internecie (posiadam bankomatową, a do kilku transakcji nie chcę brać np. eKarty w mBanku) - Czy jest możliwe zarejestrowanie domeny w goddady.com badź theplanet.com nie posiadając karty płatniczej ?? Dzięki. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 Albo wyrobisz taką kartę albo zdobędziesz konto PayPal z kaską (spora ilość firm z zagranicy je uznaje). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Paul 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 zdobędziesz konto PayPal z kaską A sam przy pomocy zwykłego przelewu (np. mTransferu) będę mógł doładować paypal'a ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 @Paul wiesz w ogóle na czym polega oraz jak działa PayPal ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Paul 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2008 Chciałbym teraz wrócić do tematu... - Co do PayPal'a to nie za bardzo lubię korzystać z pośredników, a mBank od jakiegoś czasu umożliwił płacenie w internecie zwykłą kartą Visa Electron. Czy ktoś korzystał z tej opcji - http://www.mbank.pl/blog/artykul.html?id=81 - jak się ona sprawuje np. przy rejestracji domen w goddady.com ? Jak z bezpieczeństwem ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
semilor 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2008 Czy ktoś korzystał z tej opcji - http://www.mbank.pl/blog/artykul.html?id=81 - jak się ona sprawuje np. przy rejestracji domen w goddady.com ? Jak z bezpieczeństwem ? Korzystałem z niej wielokrotnie i wszędzie działała. Poprzez stronę mBanku możesz doładować/rozładować kartę w dowolnym momencie, więc jest to w miarę bezpieczne. albo zdobędziesz konto PayPal z kaską Takie konto nie wszędzie działa - np. na godaddy to nie przejdzie, ale już np. w namecheap działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2008 Ja znowu polecam rozszerzenie w mBanku - Visę Virtual... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Paul 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2008 Korzystałem z niej wielokrotnie i wszędzie działała. Poprzez stronę mBanku możesz doładować/rozładować kartę w dowolnym momencie, więc jest to w miarę bezpieczne. Ty piszesz chyba o płatnej eKarcie a mi chodzi o zwykłą kartę Visa Electron z możliwością płacenia w necie... Ja znowu polecam rozszerzenie w mBanku - Visę Virtual... Podobnie jak wyżej.. Jako, że mało bym wykonywał operacji to trochę bezsensowne jest bawienie się w eKartę... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2008 nie w eKartę, bo ta jest za darmo.. w VV, która kosztuje bodaj 25zł rocznie.. naprawdę to tak dużo? 2zł miesięcznie za "święty spokój" z przelewami i zakupami internetowymi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
semilor 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2008 Rzeczywiście, nie przeczytałem, pisałem na pamięć. Z tamtą visą electron nie powinno być problemów. Możesz także rozważyć płatność przez money bookers - doładować konto można przez zwykły przelew bankowy, na stronie podany jest spis sklepów które to akceptują (zobacz np. http://www.estdomains.com/ ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach