Emil 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 Witam, wczoraj zainstalowałem Direct Admina, wszystko zainstalowało się pomyslnie. Oczywiscie wszystko działało, dziś rano chcę wejść do phpmyadmin i widze: Wrong permissions on configuration file, should not be world writable! Chcąc coś z tym zrobić chcialem się zalogowac do ssh. Niestety to tez nie działa: sshd Process is stopped Więc zrobiłem reboot, noi po rebocie nie działa phpmyadmin, sshd oraz ftp: proftpd Process is stopped Jeszcze probowalem włączyć procesy z DA: 2008:08:02-12:33:01: service proftpd wasn't running, starting it 2008:08:02-12:33:11: service proftpd didn't start, re-starting it 2008:08:02-12:33:21: service sshd wasn't running, starting it 2008:08:02-12:33:21: Error starting service sshd : uid 0 gid 0 : /etc/init.d/sshd start >>/dev/null 2>>/dev/null 2008:08:02-12:33:31: service sshd didn't start, re-starting it 2008:08:02-12:33:32: Error restarting service sshd : uid 0 gid 0 : /etc/init.d/sshd restart >>/dev/null 2>>/dev/null 2008:08:02-12:34:01: service proftpd wasn't running, starting it 2008:08:02-12:34:11: service proftpd didn't start, re-starting it 2008:08:02-12:34:21: service sshd wasn't running, starting it 2008:08:02-12:34:21: Error starting service sshd : uid 0 gid 0 : /etc/init.d/sshd start >>/dev/null 2>>/dev/null 2008:08:02-12:34:31: service sshd didn't start, re-starting it 2008:08:02-12:34:31: Error restarting service sshd : uid 0 gid 0 : /etc/init.d/sshd restart >>/dev/null 2>>/dev/null 2008:08:02-12:35:01: service proftpd wasn't running, starting it Chcialem sie zapytac jak to naprawić? czy polecenie reinstall sshd wystarczy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emil 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 polecenie apt-get install ssh z poziomu resuce pomoze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 To jest VPS czy serwer dedykowany? Jaki masz limit pamieci? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emil 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 dedyk, 5 minut temu wlasnie padło wszystko... i czym to jest spowodowane? Mam zabezpieczenie tylko w php.ini. czy to jakis atak? czy moze błąd dysku czy ramu? Kiedys zakladalem podobny temat i system mi pada co 2 mc chociaz nic na nim nie robie... nieraz sie włącza system plikow w read only co zrobic? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 Dysk to wymiany zapewne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emil 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 ok,bede walczył o wymiane dysku w poniedziałek, do tego beda mi potrzebne jakies logi zeby wyslac hetznerowi? jakie najlepiej im przeslac? po automatycznym restarcie z robota serwer wstał, co moge zrobic abym jakoś dotrwał do poniedziałku? juz mi nawet nie chodzi o to zeby dzialalo ssh ale chcialbym naprawic ftp. macie jakąś rade? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 A masz dyski w raid 1 ? Napisz im po prostu, że masz problemy z dyskiem i niech go wymienią - jeśli masz w raid 1 to będzie to o tyle lepsze, że nie stracisz danych po partycje się odbudują. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emil 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 tzn dysk 1 będzie testowany w nocy pon-wt oczywiscie jezeli wymienią dysk 1 to tam tylko moge stracic dane, na dysku 2 nic nie strace? podpowie ktos jak przeinstalowac ftp aby dzialalo do poniedzialku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 najwazniejsza sprawa ile masz ramu? jezeli ponizej 200 mb to nie pojda ci wszystkie uslugi za kazdym razem system bedzie ci killowal je Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 najwazniejsza sprawa ile masz ramu? jezeli ponizej 200 mb to nie pojda ci wszystkie uslugi za kazdym razem system bedzie ci killowal je Znów muszę zaprzeczyć, przy odpowiednim odchudzeniu np. MySQL pójdą. Śmiem nawet twierdzić że se spokojem. A zresztą, w hetznerze nie dają w żadnym serwerze tak mało ramu :-)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 dlatego sie pytam ile ma, jezeli ma 128 to napewno mu nie ruszy wszystko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 Przecież ma dedyka w hetznerze, nie ma mowy żeby było tylko tyle ramu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 a no to zmienia postac rzeczy , niedopatrzylem sie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emil 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 mam serwer DS5000 co zrobic z tym FTP? probowal ktos cos takiego? apt-get install proftpd ? czy ftp ruszy napewno? czytalem gdzies ze musze miec zainstalowanego openssl-server Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 Podałeś tylko polecenie na instalację. Ale jeśli dysk sypie błędami to nie sądzę żeby cokolwiek długo podziałało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emil 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 czy podczas instalacji trzeba coś konfigurować? mi tylko zalezy aby dzialalo do poniedzialku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 Spróbuj, nie zawadzi. Po instalacji pewnie walnie error o hostname lub ipv6 ;] Ale dasz rade naprawić. Chociaż podzielam zdanie hekko, skoro serwer robi takie problemy to pewnie i ftp nie zadziała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emil 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2008 serwerownia sprawdziła cale hardware, więc jaka może być przyczyna ze serwer pada? Jak zmienic port logowania ssh? czy wystarczy tylko zmienic w pliku konfiguracyjnym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2008 serwerownia sprawdziła cale hardware, więc jaka może być przyczyna ze serwer pada? Jak zmienic port logowania ssh? czy wystarczy tylko zmienic w pliku konfiguracyjnym? Tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emil 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2008 ok, a czy ktoś miał styczność z LARA? Na czym to polega? jak sie zalogować itp itd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach