maxuploadpl 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2008 Na moimVPSie wykonalem przez panel HyperVM instalacje Debiana 4, wczesniej mialem 3. Kiedy probuje polaczyc sie przez Putty, pokazuje sie blad "Network error: Connection refused". Wczesniej na Debian 3 (byl on zainstalowany domyslnie kiedy otrzymalem VPS'a) wszystko chodzilo ok. Dodam, ze przy pierwszym odpaleniu VPSa Putty zapytal czy zapisac aktualny certyfikat, kilknalem Yes czy tam OK:) W opcjach Putty nie mam ustawionego tworzenia pliku log. Bardzo prosze o pomoc, jak widac jestem poczatkujacy, ale sie staram:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PIKeR 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2008 Pewnie serwer zwisł. Spróbuj się zalogować przez panel i zrestartować go. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2008 Po reinstalacji zawsze musisz wlaczyc vps-a na nowo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2008 Zaprzeczam, nie ma takiego wymogu w HyperVM. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maxuploadpl 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 Kilka razy probowalem juz opcji Reboot i Shutdown + Boot. Nadal to samo. IP odpowiada na ping 83.233.165.159 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 Spróbuj zalogować się przez adres widoczny w hypervm (oznaczony jako console), albo bezpośrednio przez wbudowaną konsolę. Być może nie akceptuje połączeń na hasło albo blokuje na firewallu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maxuploadpl 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 Adres z consloe rowniez nie pozwala na logowanie. Proba wejscia do konsoli zawiesza FireFoxa:( Dodam, ze inne aplikacje uzywajace Javy dzialaja poprawnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 Spróbuj pod IE, mi też konsola nie działa pod FF. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2008 Poczekaj. Ten plik ma ponad 20MB. Może się tylko wydawać ze jest zwis. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
progo 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2008 miałem to samo w serverbasar.de. Poprostu zrezygnowałem z serwera. SSH ciągle się zawieszało, jak i wszystkie inne usługi typu http, mysql, ..., .... Chyba był tam jakiś wadliwy Ram lub instalowali zepsuty system... Serwer odpowiadał tylko na ping. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maxuploadpl 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2008 Spróbuj pod IE, mi też konsola nie działa pod FF. Kiedy probowalem odpalic konsole przez IE, to sytuacja stanela na ladowaniu oprogramowania (samo wczytywanie trwalo ok 10 min) i rowniez nie polaczylem sie... miałem to samo w serverbasar.de. Ja na szczescie mialem tylko VPS do testow przez tydzien (servainet.com), wiec sie nie przejechalem z kasa, ale sytuacja mnie zaciekawila, wiec postanowilem opisac co i jak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eros 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2008 Moze masz inny port ssh. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2008 miałem to samo w serverbasar.de. Poprostu zrezygnowałem z serwera. SSH ciągle się zawieszało, jak i wszystkie inne usługi typu http, mysql, ..., .... Chyba był tam jakiś wadliwy Ram lub instalowali zepsuty system...Serwer odpowiadał tylko na ping. Miałem to samo i wcale nie było to spowodowane zapchanym SWAPem. Nie chciało mi się męczyć z budżetówką to się wyniosłem i tyle :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach