Konrad Z. 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Hej, kompletnie gubie sie DNSach. Mam bardzo podstawowe pojecie Do tej pory wpisywalem poprostu w konfiguracji domeny DNS mojego hostingu, a w nim w panelu dodawalem domene i wszystko dzialalo. Kupilem sobie VPS i zaczely sie problemy. Potrzebuje dodac domeny, ale nie moge bo najpierw musze dodac w HyperVM 'DNS Template'. Co musze zrobic, aby takowe posiadac? Czy moglby mi ktos wytlumaczyc jak to dziala i czy moge zalatwic sobie serwery z jakiegos serwisu typu Zoneedit, na ktore moglby podpinac moje domeny w panelu HyperVM? Czy to realne rozwiazanie, aby ustawic dla domeny DNS az.pl, nastepnie w panelu az.pl dodac rekordy z ns1 i ns2 przekierowujace na IP VPSa, a pozniej w dodawaniu 'DNS Template' w HyperVM wpisac te nsy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad Z. 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Juz sobie poradzilem Wystarczylo dodac hosty w panelu az.pl, nastepnie nsy w DNS Template i zmienic dns dla domeny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach