Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Może się tureckie młode talibany mszczą jak nasi im rozwalili pełno stron ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spacedust 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Mój IP to: 91.121.113.155 Witam Administrator przekazał nam informację iż z Panan serwera wykonywane były skany sieci, które stanowiły zagrożenie dla sieci OVH. Zgodnie z arttykułem 9. 'Ogólnych warunków dzierżawy serwera dedykowanego' OVH może zawiesić serwer, jeśli serwer ten jest5 zagrożeniem dla platformy OVH. Serwer ks354867.kimsufi został zawieszony bez możliwości uzyskania odszkodowania za niewykorzystany czas dzierżawy. Pozdrawiam Aleksandra Kaczmarek OVH.pl Szlag mnie trafia, bo nie wiem o co im chodzi. Nawet nie miałem nmapa zainstalowanego :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 To poproś o dowody Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spacedust 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Właśnie to zrobiłem. Na bank jakaś pomyłka. Po prostu wzieli całą jakąś pulę IP wyłączyli i już.Co jest ciekawe moje IP failover nadal odpowiada na ping. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spacedust 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Udało mi się przed chwilą zalogować przez IP failover i serwer normalnie działał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2008 Szanowni Państwo, Ostatnio została wykryta i opublikowana w sieci luka w serwerach DNS. http://cve.mitre.org/cgi-bin/cvename.cgi?name=CVE-2008-1447 W ostatni piatek, podczas weryfikacji odkryliśmy, że problem ten dotyczy także serwera xxxxxxxxxxxxxxxxx. Wykorzystanie tej luki może mieć poważne konsekwencje dla Twoich domen jak i innych usług znajdujących się na tym serwerze. W tej sytuacji zalecamy natychmiastową aktualizację systemu operacyjnego. - jeżeli korzystasz z Release 1 lub 2, użyj patch-all: wget ftp://ftp.ovh.net/made-in-ovh/release/patch-all.sh -O patch-all.sh; sh patch-all.sh - jeżeli korzystasz z Debian/Ubuntu, użyj komendy apt-get aby zaktualizować system. - jeżeli korzystasz z Gentoo, wykonaj emerge, aby zaktualizować system. - dla Fedora/CentOS, użyj yum aby zaktualizowac system. - jeżeli Twój serwer jest na Suse, wykonaj komendę yast. - jeżeli korzystasz z Plesk 8.4 (na CentOS), skorzystaj z polecenia yum, aby zaktualizować system. - jeżeli korzystasz z Plesk 8.0 (Fedora Core 4), to nie ma problemów z zabezpieczeniem. - Jeśli nie zmienili Państwo ręcznie konfiguracji bind. W przypadku watpliwości prosimy napisać zgłoszenie w Managerze v3 - jeżeli korzystasz z Plesk 7.5.4 (Fedora Core 2), to prosimy otworzyć zgłoszenie. Zaktualizujemy wtedy system z naszej strony. Jeżeli w trakcie aktualizacji serwera będziecie mieli Państwo problemy, to prosimy o otwarcie zgłoszenia w panelu klienta. Prosimy zignorować tą wiadomość w sytuacji, kiedy Państwo usunęliście już ten problem. Z poważaniem, Biuro Obsługi Klienta OVH To może przezto ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2008 Każdy to dostał :-)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2008 Wiem po tem zauwazylem ze za jakie 5 minut mi przyszlo to samo tyle ze dotyczylo innego serwera ;/ Wysylali jak leci wszytkim. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spacedust 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2008 A ja już kupiłem nowego dedyka w OVH i mi go podłączyli w ciągu godziny. Tym razem miałem weryfikację SMS'em Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach