jinx 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Hmmm. nie pytałem o prąd, łącze. Szukam konkretnej oferty i tyle !Słyszał ktoś o czymś takim ? bellerofont dość dobrze wyłożył, że za 3000 niczego sensownego nie dostaniesz, poza tym na 99,9 % grzęźniesz uparcie w złym rozwiązaniu, sam prąd do serwera wyjdzie Ci pewnie tyle co hosting, jak zgaduje masz dostęp do dobrego i taniego łącza i chcesz to sensownie wykorzystać, tak? Tak jak Ci pisałem (i nie złośliwie) pierwszy lepszy komputer z gral'a i osobno kogoś kto Ci wszystko poinstaluje, nawet jeśli istnieją w sprzedaży gotowe serwery z oprogramowanie, takie, że tylko wkładasz kable wciskasz przycisk i działa, to jestem na 99% pewien, że nie za 3000 zł, ale to itak głupota bo potrzebujesz hostingu a nie tego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Zawsze może, kupić maszynę, zapłacić za jej skonfigurowanie i umieścić ją w jakimś DC. Albo jak ma dobre łącze to faktycznie umieścić w domu - ale trzymanie serwera pod biurkiem to mała pomyłka Wątpię, by chciał ją oddać do DC - zależy mu na małym hostingu, więc pewnie nie będzie chciał dopłacać... IMO Najlepszym wyborem byłby wynajem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eros 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 No jasne ze wynajem to najlepsza opcja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bartosz Gadzimski Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2008 Autor założył, że trafimy dokładnie na to co kiedyś znalazł. Niestety to się nie udaje. Proszę zatem bardziej opisać sytuację, bo jak widać użytkownicy robią wszystko aby pomóc (sami zakładają różne scenariusze). Generalnie można kupić serwer i każdy dzieciak po 15 roku życia zainstaluje tam linuxa + panel (choćby korzystając z gotowych opisów). Niestety jest to pierwszy etap, żeby to funkcjonowało konieczna jest albo wiedza, albo nadzór prawdziwego administratora. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amator 2 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2008 Może zadowoliłaby Go Luna z Kei? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ornahs 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2011 witam Już ktoś o tym pomyślał.Gotowy serwer na linuxie z obsługą apletów javy wraz z phpmyadminem i klientem poczty jest już dawno w sieci. Ściągasz z srwera płytkę w obrazie ISO nagrywasz na płycie i instalujesz automatycznie jak windows. Ja dawno używam tego serwera.Wcześniej to był BlueQuartz.Jednak ja osobiście polecam BlueOnyx. Nie trzeba mieć żadnego budżetu.Strona www.blueonyx.it Pomogę skonfigurować chociaż obsługa banalnie prosta jak windows. pozdrawiam piotr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2011 spoko, a widziałeś daty tych postów ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2011 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2011 Tu chyba powinna być już złota koparka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2011 Tu chyba powinna być już złota koparka Mówisz masz: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2011 bez przesady teraz to już jest archeologia a nie zwykłe odkopywanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
king_arthur 30 Zgłoś post Napisano Grudzień 18, 2011 Dlatego ode mnie złoty Indiana Jones! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ornahs 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 19, 2011 www.blueonyx.it o no to admin powinien stare posty usuwać-jak coś pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 19, 2011 www.blueonyx.it o no to admin powinien stare posty usuwać-jak coś pozdro Po co? Są jakby taką "skarbnicą wiedzy" i myślę, że to dobrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GrandBB Zgłoś post Napisano Grudzień 19, 2011 Po co? Są jakby taką "skarbnicą wiedzy" i myślę, że to dobrze. Raczej śmietnikiem, które się niepotrzebnie gromadzą, no chyba, że ktoś lubi nabijać sobie licznik postów wypowiedziami typu: lol, xd, ale faza itd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DataHouse(Etop) 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2011 Odpowiedz na pytanie brzmi: www.hostilla.pl (pakiet reseller) Nielimitowana ilosc kont klienckich, domen, emaili. Cpanel, rvskin, rvsitebuilder, pelne obrandowienie. Zapraszamy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach