grzesiekb 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2008 Szukam oferty gotowych serwerów pod mały hosting ( zainstalowany linux, panel do zarządzania kontami, zarządzanie serwerami wirtualnymi, domenami) . Taki gotowy serwer sprzętowy z oprogramowaniem do podłączenia i działania. Kiedyś dostałem od znajomego maila z ofertą jednej z firm ale nie pamiętam nazwy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2008 Być może mówisz o koncie Reseller.. Zapoznaj się z ofertami firm które mają konta reseller w ofercie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dusker 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2008 rozejzyj sie za ofertami 'managed' Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
grzesiekb 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 rozejzyj sie za ofertami 'managed' Nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym managed. Interesuje mnie zakup gotowego komputera ze skonfigurowanym oprogramowaniem do hostowania poczty, www, php, mysql. Dalej szukam i nic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 1. Serwer - http://www.ovh.pl/produkty/oferty_dedykowane.xml 2. Zdalny admin - od 200zł/m Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 ...czy mi się wydaje, czy autor wątku nie wie w ogóle w co się pakuje i jesteśmy świadkami powstawania idei na nowego krzaka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
grzesiekb 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 ...czy mi się wydaje, czy autor wątku nie wie w ogóle w co się pakuje i jesteśmy świadkami powstawania idei na nowego krzaka? Autor wątku dobrze wie o co mu chodzi. Jednak dalej nie znalazł odpowiedzi na tym forum. Chce kupić skonfigurowany serwer. Nie wynajmować. Fizyczny komputer z oprogramowaniem opisanym wcześniej. Gotowy do postawienia na własnym łączu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Autor wątku dobrze wie o co mu chodzi. Jednak dalej nie znalazł odpowiedzi na tym forum.Chce kupić skonfigurowany serwer. Nie wynajmować. Fizyczny komputer z oprogramowaniem opisanym wcześniej. Gotowy do postawienia na własnym łączu. no to autor wątku jesli faktycznie wie o co mu chodzi niech poswięci chwilkę, uzyje wyszukiwarki i poczyta o panelach itd. Jakim budzetem dysponujesz? Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Mi się wydaje, że autorowi wątku chodzi o to by kupić skonfigurowanego PCeta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
grzesiekb 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 no to autor wątku jesli faktycznie wie o co mu chodzi niech poswięci chwilkę, uzyje wyszukiwarki i poczyta o panelach itd. Jakim budzetem dysponujesz? Ed Czytałem o CPanel. Właściwie na własną rękę też możnaby cos takiego zrobić. Budżet to ok 3000 zł. Wymagania raczej niewielkie. Może z 10-15 domen i witryn. Jak już wspomniałem w ubiegłym roku miałem w ręku ofertę jednej firmy ale za Chiny ludowe nie pamiętam nazwy. Maszyny były gotowe z zainstalowanym jakimś linuxem i panelem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jinx 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 chyba taniej będzie Ci kupić jakiś komputer z już zainstalowanym linuxem i poprosić/wynająć kogoś by Ci poinstalował co trzeba, wydaje mi się, że 200 zł dodatkowo starczy by ktoś Ci zainstalował, a na marginesie, to na prawdę może konto reseller to tańsze rozwiązanie, jeśli nie planujesz generowania nie wiadomo jakiego obciążenia tymi witrynami, które tam będą, a jeśli to nie powoduje problemów prawnych to może nawet zwykły hosting, prawie na pewno taniej Ci wyjdzie, ale może nakreśl bliżej, czemu planujesz takie nietypowe rozwiązanie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 To ja pytam autora wątku, czy jest pewien swojego stanowiska i naprawdę chce postawić serwer w domu.. i czy jest świadom konsekwencji (non stop włączony, czyli pobiera prąd, do tego łącze z dobrym wyjściem na świat... itd. itp.) : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 No i przydałby się chociażby jakiś słaby UPS, który zapewniłby stabilne zasilanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Powiedzmy sobie szczerze, pomijając wszystko inne... za 3 tysiące jednorazowo to można kupić notebooka do biura, a nie dobry i wydajny serwer pod hosting. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Można kupić na przykład używanego HP DL360, cena około 2500 zl. Nie jest to żadna nowość, ale ogólnie słyszę o tym modelu same pochlebne opinie :-)) Wiem, że się czepiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
grzesiekb 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Hmmm. nie pytałem o prąd, łącze. Szukam konkretnej oferty i tyle ! Słyszał ktoś o czymś takim ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Można kupić na przykład używanego HP DL360, cena około 2500 zl.Nie jest to żadna nowość, ale ogólnie słyszę o tym modelu same pochlebne opinie :-)) Lepszy HP DL380. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lazy 33 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Hmmm. nie pytałem o prąd, łącze. Szukam konkretnej oferty i tyle !Słyszał ktoś o czymś takim ? chodzi Tobie o taki wynalazek http://www.embedos.com/pl/artykul/ethernus-2-795.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eros 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 @grzesiekb szuka serwera managed czyli zarzadzalnego... czyli o nic sie nie musi martwic. Takie to trudne do pojecia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Przecież wyraźnie napisał, że chce kupić skonfigurowany serwer ,a nie wynajmować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Przecież wyraźnie napisał, że chce kupić skonfigurowany serwer ,a nie wynajmować To jednym słowem takiego nie ma. Wynajem pozostaje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eros 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 To jednym słowem takiego nie ma. Wynajem pozostaje. Dlaczego nie ma? Oczywiscie ze mozna kupic taki serwer. Heh. Coz za wiedza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Jeśli ktoś nie chce się zajmować serwem i martwić o takie rzeczy jak Net, prąd, etc. to oprócz wynajmu nic mu nie pozostaje... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eros 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Zostaje zakupienie serwera Dell/HP, podpisanie umowy z SLA i klient sobie spokojnie zyje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Zawsze może, kupić maszynę, zapłacić za jej skonfigurowanie i umieścić ją w jakimś DC. Albo jak ma dobre łącze to faktycznie umieścić w domu - ale trzymanie serwera pod biurkiem to mała pomyłka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach