Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2008 Mi się wydaje, że: 1. Ta cała loteria jest to coś jak w "Wyspie" (filmie) - ludzie marzą o wygranych i dają się omamić obiecankom.. jakieś kumulacje, bzdury itd.. 2. "Idź za przykładem ostatniego zwycięzcy..." i weź udział w loterii, wytypuj trafnie kilka liczb itd. itp.. zauważyliście, że podane liczby są zapisywane w systemie - niby dla weryfikacji wygranej.. ale przecież w ten sam sposób może to być manipulowane.. po prostu zawsze "fuksem jednak nie" trafi się... no i kto mi zagwarantuje, że te losowania naprawdę są na żywo? 3. Lepiej znaleźć porządną pracę w normalnym kraju niż dać się skubać na te kilka złotych raz na tydzień Podsumowując - loteria to syf.. już lepsze są zakłady bukmacherskie, choć i one są do d... bardzo często (vide nasza liga piłkarska) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jatokor 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2008 @Noone Tylko, że trzeba by wydać 28 mil na obstawienie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad Z. 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2008 Czas napisac wam prawde o naszym doskonalym panstwie. Na tak wysoka wygrana nalozony jest podatek okolo 40 %. Powie wam to kazda, dobra ksiegowa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amator 2 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2008 Od tego podatek 20% to już tak dużo nie zostaje. 40%, o jasna ch... ! To się nie opłaca. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2008 Na tak wysoka wygrana nalozony jest podatek okolo 40 %. Nieprawda http://serwis5.lotto.pl/183-41e3bd3ed89b3.htm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2008 Rozdać kazemu polakowi w polsce co daje po okolo z jakies 60 groszy kazdy by akurat kupil sobie po lizaku ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad Z. 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2008 Nieprawda http://serwis5.lotto.pl/183-41e3bd3ed89b3.htm Faktycznie tak jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2008 Zabrać szybko kase, zadeklarować że sie samemu zapłaci podatek i uciec z kraju i pokazywać gest kozakiewicza skarbówce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2008 nie bądźcie chciwi, po zapłaceniu podatku zostałoby wam wciąż 32 miliony złotych... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2008 Zabrać szybko kase, zadeklarować że sie samemu zapłaci podatek i uciec z kraju i pokazywać gest kozakiewicza skarbówce B) Czytanie ze zrozumieniem się kłania? Natomiast od jednorazowych wartości wygranych powyżej 2.280 złotych pobierany jest zryczałtowany podatek dochodowy w wysokości 10% wygranej kwoty. Podstawa prawna : Ustawa z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych (Dz.U. Nr 14 z 2000 r. Nr 14, poz. 176 z późniejszymi zmianami, art. 30 ust 1 pkt 2).Podatek potrącany jest automatycznie przy wypłacie wygranej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2008 A to żule.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad Z. 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2008 Mowil teraz przedstawiciel Lotto na TVN24, ze podatek wynosi 10% Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mescam 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2008 Czuję, że wygram Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Zdaje się że wszystkich możliwych kombinacji było ~14 mln (kto pamięta wzór?) Oczywiście Google pomoże. Zresztą, co załamujesz ludzi pisząc, że to 1 : 14 mln, skoro rzeczywistość jest dużo bardziej optymistyczna - 1:13 983 816. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Jak wygram to się z wami podziele Taki bede wredy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
feders 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 gdybym wiedział że nikt inny fartem nie wygra to wystarczy zainwestować 28 mln zł i mamy pewne pare milionów zysku z wygranej (licząc 3,5mln podatku) 14 mln możliwości x 2zł = 28mln z 32mln (po podatku) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krzychu105 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Jakbym super przypadkiem trafił i jeszcze większym fartem zgarnął całą pule... Zgarnął bym kase i spierdalał jak najszybciej się da z kraju... jeżeli by mi się udało. Mafia w takich sytuacjach jest szybsza niż ping do wp.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Krzychu105 mafia zabiera 10 procent na dzień dobry, ktoś tu wcześniej pisał.. heh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Sponsi, z mafia która zabiera przypominasz mi wypowiedz JKM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jinx 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Sponsi, z mafia która zabiera przypominasz mi wypowiedz JKM Zdecydowanie nie, JKM tak by to policzył, że wyszłoby 75% pamiętacie taką reklamówką z niby-banknotem i nożyczkami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 To losowanie jest dziś nie? A to szlag, a naprawdę chciałem zagrać () Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Od JKM proszę się odczepić, mafia zabiera 10% co daje 3.5 Miliona czyli te 30 ma się dla siebie, wziąłbym paru zaufanych ludzi z WHT by sie założyło firme, kupiłoby się TVN i zlikwidowało i powiesiło Jacka K. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rys 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 ja wysłałem co najlepsze obstawiłem numerki z lost'a 04 08 15 16 23 42 hahaha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eros 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Osobiscie - chybil trafil, ale jakies mlode mile damy daly mi jeszcze dwa kupony.... wiec zobaczymy. Tak czy siak, na pewno zainwestuje w GTS badz Sisco Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Sebak ...a nie mafia? JKM dobrze gada.. Pawel_15 dobre! heh... ja bym zrobił reklamy "jak powinno być w Polsce" i urywki z Anglii, Francji, Norwegii.. tylko czy temu narodowi coś jeszcze potrafi mózgi zrestartować - tego nie wiem... heh Dzisiaj przechodziłem obok takiej jednej długiej kolejki i celowo mówię "aa to ludzie naiwnie marzą o wygranej zamiast wziąć się do pracy".. to jest niezłe podsumowanie naszego narodu - rzucą hasełko i wszyscy się jarają zamiast rzeczywiście coś zmieniać w tym kraju, heh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach