NiceMan 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2008 Witam W związku z "bardzo dobrym" supportem w Hetznerze postanowiłem zmienić serwerownie i to już chyba nie pierwszy raz ;/ Ale tym razem muszę zrobić to ostatecznie... Moje wymagania są następujące Przede wszystkim możliwość hostingu Windy 2k3 własnej bądź w DC... Procek: W granicach 2.2+ Dual Core Dyski: 2 dyski minimum po 150 GB Ram: 2 dedyki z ramem po 8GB i 2 po 4GB Cena za dedyka z 4GB nie więcej jak: 350zł za ddyka z 8GB ram nie więcej jak 550zł Cena bardzo wygórowana ale mam nadzieje, że coś znajdę PS. Po ostatnich przygodach z Hetznerem jestem na 100% przekonany, że wszystkie DC są lepsze od Hetznera Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2008 Jaki limit transferu ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vServ.pl 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2008 Takie rzeczy to tylko w Erze... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Art_ 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2008 najlepiej ovh.pl ( aczkolwiek nie wiem czy cenowo będzie ci odpowiadało ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NiceMan 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2008 Transfer ok 1-2TB miecha Nie więcej... Co do oferty OVH chcą za dużo za Windowsy ;/ Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2008 Windows Home Edition (czy jakoś tak) -- dostępny jest za darmo w ofertach powyżej Kimsufi. W kumsufi dostepny jest za darmo przez 2-3 miesiące, podobnie jak wersja pro. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2008 XP ma lekko inne zastosowanie niż win 2003 NiceMan zaznaczył że potrzebuje win 2003, bez celu tego nie zrobił chyba. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2008 Ale ja cały czas mówię o okienku2003 :-)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2008 Ale ja cały czas mówię o okienku2003 :-)) Hmm... okienko2003 jest z natury swojej "Server", a rzadko kiedy ktoś trzyma w domu serwer na takim drogim okienku [Okienka 2k3 nie było w wersji domowej... co najwyżej Win 2k3 Web Server ] Choć ostatnio jest Windows Home Server, ale to taki miks na bazie 2k8/visty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2008 Windows 2003 Server Web Edition O to dokładnie mi chodziło, jednak celowo napisałem. Windows Home Edition (czy jakoś tak) Przepraszam, że mogłem kogoś wprowadzić w błąd : DD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dinek 19 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 Witam, 1. Podane ceny maja byc cenami brutto czy netto? 2. Windows ma byc w cenie? 3. Czy serwery moga byc w roznych centrach danych? Pozdrawiam, Dino Strzeminski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eros 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2008 WInshita mozesz zainstalowac na vmware (albo innej metodzie wirtualizacji) z lewym license ID. Taki szcegol. BTW. Jezeli wybierzesz OVH, miej pewnosc ze masz profesjonalnego administratora. Przyda sie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NiceMan 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2008 Witam, 1. Podane ceny maja byc cenami brutto czy netto? 2. Windows ma byc w cenie? 3. Czy serwery moga byc w roznych centrach danych? Pozdrawiam, Dino Strzeminski Ceny mają być cenami netto jak najbardziej i mają być w jednej serwerowni i najlepiej w jednej szafie !! Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach