ednet 136 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2008 Mam serwer (OVH) z 2-rdzeniowym procesorem Intel® Core2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz Komenda top pokazuje zużycie np 1 ale jest dla obu rdzeni łącznie? Kiedyś na jakimś 2 procesorowym Xeonie miałem wydzielone obciążenie dla 4 rdzeni (2x2) Słyszałem że np load 2 byłby OK dla 2-rdzeniowego Xeona, a dla 4-rdzeniowego odpowiednio load 4. Optymalne obciążenie mojego procesora powinno być 1 czy 2? W jaki sposób można sprawdzić obciążenie każdego rdzenia w moim procesorze? Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chudy 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2008 tak, komenda top pokazuje zuzycie calego procesora zeby zobaczyc zuzycie kazdego rdzenia osobno musisz uzyc htop'a (dla debiana apt-get htop) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bsm1960 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2008 po włączeniu TOP wciśnij na klawiaturze cyfrę 2 możesz zmieniać pokazywane obciążenia cyframi 1-2 itd, zależnie od liczby rdzeni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2008 po włączeniu TOP wciśnij na klawiaturze cyfrę 2możesz zmieniać pokazywane obciążenia cyframi 1-2 itd, zależnie od liczby rdzeni dzięki, o to chodziło Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach