ednet 136 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2008 Mam serwer (OVH) z 2-rdzeniowym procesorem Intel® Core2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz Komenda top pokazuje zużycie np 1 ale jest dla obu rdzeni łącznie? Kiedyś na jakimś 2 procesorowym Xeonie miałem wydzielone obciążenie dla 4 rdzeni (2x2) Słyszałem że np load 2 byłby OK dla 2-rdzeniowego Xeona, a dla 4-rdzeniowego odpowiednio load 4. Optymalne obciążenie mojego procesora powinno być 1 czy 2? W jaki sposób można sprawdzić obciążenie każdego rdzenia w moim procesorze? Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chudy 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2008 tak, komenda top pokazuje zuzycie calego procesora zeby zobaczyc zuzycie kazdego rdzenia osobno musisz uzyc htop'a (dla debiana apt-get htop) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bsm1960 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2008 po włączeniu TOP wciśnij na klawiaturze cyfrę 2 możesz zmieniać pokazywane obciążenia cyframi 1-2 itd, zależnie od liczby rdzeni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2008 bsm1960 napisał: po włączeniu TOP wciśnij na klawiaturze cyfrę 2możesz zmieniać pokazywane obciążenia cyframi 1-2 itd, zależnie od liczby rdzeni dzięki, o to chodziło Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach