krk151 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2008 Witam czym się różni iq od proste wiem, że to ta sama firma ale jakie są różnice poza ceną oraz parametrami ? może w iq mają lepsze serwery ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2008 Tu by musiał się wypowiedzieć Pan Krzysztof z IQ.pl. To nie ta sama firma tylko proste.pl należy / zostało założone przez IQ.pl a to nie to samo To po prostu budżetowy hosting, czyli zapełniają kolejny target (jako, że iq.pl jest ofertą typowo dla biznesu). Wg mojej wiedzy (proszę mnie w razie czego poprawić) to: 1. DC jest to samo. 2. Support jest ten sam, tzn. Ci sami ludzie ale pewnie priorytety odpowiedzi są niższe niż dla iq.pl. 3. Inna jest polityka dotycząca parametrów kont i ogólnej polityki zapełniania per maszyna. 4. Być może są inne maszyny, w sensie np. dyski SATA zamiast SCSCI. 5. Inne są priorytety np. naprawy sprzętu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach