patryk 451 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2008 *nixy bez problemu obsługują do 64 GB pamięci przy architekturze 32 bitowej (zainteresuj się PAE). 32-bitowy Windows 2003 STD jest sztucznie ograniczony do 4 GB, wersje Enterprise łykają do 32 GB. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2008 OT hmm.. to mnie jakoś tego na studiach nikt nie powiedział.. zawsze 32 bit max można adresować 4 GB pamięci. a co do PAE to poczytam.. EOT Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NiceMan 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2008 32 Bit to chyba 3.2GB Ramu To raz a dwa. Dzwoniłem do pomocy technicznej do nich i nie ma problemu z windom Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vegetagt 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2008 OT ciąg dalszy 32 bit to RAM minus pamięć innych podzespolow ( np karty graficznej ) bodajze, gdyz ta szyna moze zaadresowac max 4gb pamięci i w tym musi sie zmiescic wszystko ( a nie tylko RAM ) A z ciekawosci, intel wyprodukowal kiedys płyte serwerową pod 2xPentium III. Owa płyta obsługiwała 6gb ramu. Pytanie: po co? /OT Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sproject 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2008 A z ciekawosci, intel wyprodukowal kiedys płyte serwerową pod 2xPentium III. Owa płyta obsługiwała 6gb ramu. Pytanie: po co?/OT Bo Uniksy nie mają ograniczenia. Nawet te 32-bitowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2008 vegetagt: http://en.wikipedia.org/wiki/Physical_Address_Extension Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vegetagt 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2008 dziekuje /OT Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NiceMan 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2008 Udało się rozwiązać problem Podłączyli dysk do innego portu i wymienili kable i śmiga... BTW Ale tu sie spam zrobił Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2008 Udało się rozwiązać problem Podłączyli dysk do innego portu i wymienili kable i śmiga... BTW Ale tu sie spam zrobił Pozdrawiam Przynajmniej teraz wiesz, że warto podjąć jakieś kroki w celu zabezpieczenia swoich danych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NiceMan 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2008 Zabezpieczenia ehh ciężko jest zabezpieczać dane gdy w kompie sypie Ci się raz jeden raz drugi dysk.. Zmieniamy DC na OVH tylko muszę dogadać co i jak z nimi nie doczytałem ile płaci się setup i czy w ogóle jet u nich setup i ile płaci się za winde Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2008 Nowa odsłona strony www jest na hetznerze nie wiem czy też nie wprowadzili zmiany w konfiguracjach ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2008 Nowa odsłona strony www jest na hetznerze nie wiem czy też nie wprowadzili zmiany w konfiguracjach ) nowa strona jest juz od jakiegos czasu, zmian w ofercie brak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2008 Tylko jeszcze żeby szybciej zamówienia realizowali .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach