Gość AceDude Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2008 Mam zamiar przenieść domenę do OVH.pl, ale jeszcze jednego muszę się dowiedzieć: czy można u nich delegować subdomeny? Domena będzie podpięta pod prohost.pl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2008 A nie można ustawić serwerów DNS danego hostingu a następnie w panelu hostingu zarządzać rekordami A, CNAME, etc... ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AceDude Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2008 Prohost ma CPanel. Na livenecie takiej opcji nie zauważyłem. Z tego co widziałem w panelu OVH tam można tym zarządzać, ale czy można się tym bawić z subdomenami? Zobaczymy co mi z BOKu odpiszą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2008 Skoro umożliwiają zarządzanie DNS'ami to ustawiasz serwery DNS rejestratora czyli ovh.pl i aby wydelegować subdomeny na różne adresy (hostingi) to tworzysz po prostu rekordy typu IN A gdzie podajesz nazwę hosta (subdomeny) oraz docelowy adres IP i subdomena jest, tylko podpinamy ją na danym hostingu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AceDude Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2008 Aha. Dziękuję bardzo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach