baciarek 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2008 Pewnie mają pisany pod siebie. Mi chodzi o zasadę działania. Nie zalezy mi na resellerach i innych takich rzeczach. Chce mieć konto jakieś tam /wyciorex/ w nim wgrywam katalogi ze stronami /wyciorex/strona_1/ /wyciorex/strona_1/admin /wyciorex/strona_1/htdocs /wyciorex/strona_1/upgrade /wyciorex/strona_1/itp /wyciorex/strona_2/ /wyciorex/strona_3/ /wyciorex/strona_4/ domeny przekierowuje na katalogi ewentulanie podkatalogi np demena.pl ------> /wyciorex/strona_1/htdocs admin.domena.pl -------> /wyciorex/strona_1/admin domena2.pl -------> /wyciorex/strona_2/ i tak dalej Jest coś takiego ? potrzebne mi jest to na własny użytek na VPS'a bez osprzedawania go. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2008 Większość paneli do instalacji na własnej maszynie ma taką funkcjonalność. Ja bym tam zainstalował Direct Admin (wieczysta licencja coś koło 250 PLn i masz spokój) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2008 Directadmin nie ma takiej funkcjonalnosci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
baciarek 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2008 Też mi się tak wydaję że DA nie ma tego - choć miałem niedługą styczność z nim Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2008 Przypisywania domen pod katalogi nie ma chyba żaden z paneli ogólnie dostępnych. Ale jak chcesz dobrze działający panel to polecam DA, panel z alternatywnym oprogramowaniem lxadmin bądź darmowy ispcp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PeterSim 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2008 Przypisywania domen pod katalogi nie ma chyba żaden z paneli ogólnie dostępnych. cPanel ma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
baciarek 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2008 ISP CP mam teraz i średnio jak dla mnie się to nadaje - o tyle jest ok, że darmowe. DA mogę kupić ale jest pytanie po co - niestety mam takie wymaganie od oprogramowania sklepu za które zapłaciłem 2,5 tyś zetów i niestety ten schemat funkcjonuje tak jak na schemacie do strony 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrick Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2008 sote? Da się to obejść na DA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2008 cPanel ma Potwierdzam. Na cpanelu można dowolnie podpinać domeny i subdomeny pod katalogi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
baciarek 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2008 ile kosztuje cPanel i gdzie można go przetestować ? ok ok poszukam - ale może ma ktoś ciekawą propozycję cenową. Interesuje mnie wersja do przenoszenia i wieczysta - jeśli takie są Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2008 Cpanel jest bardzo drogi. Dużo droższy od twojego sklepiku. $1215.00 - dożywotnią w przybliżeniu bo są różni dystrybutorzy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
baciarek 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2008 No to też odpada - dzięki za odp. - czytałem właśnie na temat tego panelu i pisali koledzy, że jest ok 4 razy droższy od DA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach