mały_host 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2010 Dali mi VPS do testowania na 30 dni i 2 pad w ciągu tygodnia , ehh. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hamurabii 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2010 Żałosny jesteś. Dziękuję za ciepłe słowa. ps. Twój post to dopiero poziom! Gratuluję! Rozumiem, że masz prawo do opinii ale tego typu postu są nie na miejscu. Ukazałeś swoją e-twarz cwaniaka. Wnosząc meritum do tematu awaria ma być usunięta za kilkanaście minut. Niestety nie znam prawdziwej przyczyny a poprzedni post był zwykłym żartem... Widać nie każde dziecię potrafi zrozumieć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mori 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2010 jest w ogóle jakiś kontakt z livenet? bo na telefony nie odpowiadają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2010 Dali mi VPS do testowania na 30 dni i 2 pad w ciągu tygodnia , ehh. A to w livenet są już VPS dostępne ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2010 dziecię potrafi zrozumieć. Dziecie to raczej Ty jesteś, pisząc "żartobliwe" posty na jak najbardziej "nie dzieciowym" forum o "nie dzieciowej" firmie. EOT. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hamurabii 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2010 Najwidoczniej wystąpiła głębsza awaria. Telefonów już nieodbierają (w sumie nic dziwnego, są od tego by usuwać awarie). Strona sitelu też leży ale z tego co wiem tarnowskie góry to właśnie serwerownia zał. w wyniku współpracy obu tych firm. Pomiędzy nimi dochodziło do zgrzytów między innymi z powodu braku wcześniej wspomnianego agregatu. Sitel miał wywiązać się z umowy i uruchomić zasilanie awaryjne - jak widać do tej pory tego nie zrobił. Szkoda... Dziecie to raczej Ty jesteś, pisząc "żartobliwe" posty na jak najbardziej "nie dzieciowym" forum o "nie dzieciowej" firmie. EOT. Wspaniała interpretacja! Możesz być z siebie dumny Chłopaczku wyluzuj trochę, proponuję drobną przerwę od komputera. Nie pisz już postów w tym temacie związanych z moją osobą. Zapraszam na pm, podam ci telefon i jak chcesz dywagować proszę bardzo, mogę nawet do ciebie zadzwonić. Moderatora proszę o przesunięcie postów niewnoszących nic do tematu. Dziękuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mori 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2010 szkoda gadać, chyba zrezygnuję z usług livenetu, bo to co ostatnio pokazują jest na prawdę żałosne ma ktoś jakieś świeże informacje kiedy mniej więcej będzie wszystko w normie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mały_host 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2010 @SanKen przepraszam za pomyłkę. Mam vps w logout.pl może się mylę ale nie mają wspólnego łącza itp ( ta sama serwerownia ) bo padają zawsze razem. a na ich stronie pisze o lokalizacji: Ping na nasze serwery możesz sprawdzić na poniższe adresy IP: Lokalizacja PL 1 - SuperHost - ping srv8.vps-hosting.pl Lokalizacja PL 2 - Nephax - ping srv15.vps-hosting.pl Lokalizacja PL 3 - Livenet - ping srv17.vps-hosting.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mori 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2010 logout.pl ma 20 dedyków w livnet Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2010 Tak to że logout nie działa już od jakieś 22 to wiem. Posiadam ta hosting.A co w livenet się dzieje ? Podobno wszystko padło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2010 Mamy te godzinę a jeszcze wszystko leży być może zwinęli interes bo to dziwne ze firma działająca już kilka lat miała tak długo usterkę nie informując o niej swoich klientów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mori 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2010 logout może tylko przepraszać za awarie livnetu, na pewno awaria nie leży po stronie logout mam 2 serwery w logout: w nephax oraz w livnet, prawdopodobnie przeniosę wszystko do nephax, szkoda nerwów i czasu na livnet Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mori 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 4, 2010 jeszcze tego nie naprawili? --- o widzę że już wszystko działa, łapie co chwilę czkawkę i zrywa połączenie, ale jest szansa na zrobienie backupu i migrację Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Czerwiec 4, 2010 Serwer się włączył 4 godziny wcześniej dopiero. Wiec wczoraj wieczorem nawet nic nie robili... A wie ktoś co było problemem.? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Czerwiec 4, 2010 Niem a co płakać. Padło można powiedzieć w nocy. Za ta cene i tak jest bardzo dobrze :> Moja opinia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yoshko 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 4, 2010 Dobrze, że za tę cenę pada w nocy? Wg. moich niewiarygodnych badań jedna ze stron na logout miała dostępność w ciągu ostatniego tygodnia przez 92.19 % PS: U mnie pada w dzień i w nocy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Czerwiec 4, 2010 tak damianie pewnie u ciebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Czerwiec 4, 2010 @takie głupie komentarze zachowaj dla siebie . Jak chcesz wiedzieć gdzie pracuje to przejrzyj sobie mój profil na golden-line zobaczysz aktualne moje CV Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mori 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 4, 2010 czytając wasze napinki, mogę śmiało powiedzieć: wht schodzi na psy gdzie jest moderator? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoozool 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 4, 2010 Nastąpiła awaria zasilania trwająca ponad 12 godzin. Uniemożliwiło to normalna prace. Taką informacje dostałem, zero przeprosin, szkoda, zwykle przepraszam odrazu by zmieniło moje nastawienie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mori 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2010 znowu awaria, i znowu serwery livnet nie odpowiadają - o dziwo ich strona domowa działa no to livnet - dziękujemy, ja z ich słabych usług rezygnuję na pewno nie ja jeden, bo wiem że firmy które mają tam kolokowane 20 serwerów dedykowanych też się przenoszą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2010 odpowiadają, ale zależy które, u mnie akurat "tylko" jeden leży. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mori 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2010 odpowiadają, ale zależy które, u mnie akurat "tylko" jeden leży. a u mnie, no niestety - 2 dzień serwer leży mam serwer w nephax, tam wszystko bez najmniejszej awarii, na nieszczęście nephax korzysta z baz danych w moim livnet czy mi się zdaje, ale czy oni w ogóle gdzieś przepraszali za te ostatnie awarie? może jeszcze ceny dźwigną? livnet - porażka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hamurabii 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2010 a u mnie, no niestety - 2 dzień serwer leży mam serwer w nephax, tam wszystko bez najmniejszej awarii, na nieszczęście nephax korzysta z baz danych w moim livnet czy mi się zdaje, ale czy oni w ogóle gdzieś przepraszali za te ostatnie awarie? może jeszcze ceny dźwigną? livnet - porażka Nigdy nie przepraszali - taka polityka firmy Poza tym to nie są awarie tylko "drobne trudności w dostępie do serwera dedykowanego". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2010 Drobne to są restarty routerów itp.. a nie pad na kilkanaście godzin.. no bez żartów to jest drobne ;> ? nie długo z 2-3 godzin padu zrobi się tydzień, hehe ja nadal mam nadzieję że to wróci do jakiejś normalności, po przeprowadzce jakość się poprawiła i to bardzo, więc może ta masakra co się dzieje ostatnio w końcu minie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach